Şanlıurfa'da Gündem Olan Yatırımın Yozgat'a Kaydırılmasıyla İlgili Sondakika Gelişmesi;

Şanlıurfa'da Gündem Olan Yatırımın Yozgat'a Kaydırılmasıyla İlgili Sondakika Gelişmesi

Şanlıurfatv; Şanlıurfa sanayisine 30 yıl boyunca emek vermekteyiz, ilimize yatırımlarımız devam edecek...

Şanlıurfa OSB’ye yapılması planlanan 5 bin kişiye istihdam sağlayacak milyonlarca euro değerindeki yatırımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın girişimleriyle memleketi Yozgat'a kaydırıldığı iddiasında yeni gelişme yaşandı. İddiaların odağındaki firma, yatırımla ilgili görüşmelerin devam ettiğini bildirerek, “Şanlıurfa sanayisine 30 yıl boyunca emek vermekteyiz, ilimize yatırımlarımız devam edecek” açıklamasında bulundu.

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yapılması planlanan 5 bin kişiye istihdam sağlayacak milyonlarca euro değerindeki fabrikanın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın girişimleriyle Yozgat'a kaydırıldığı iddiası gündemdeki yerini koruyor.

Siyasi partilerin Şanlıurfadaki temsilcileri söz konusu iddialara tepkiler içeren art arda açıklamalar yaptı.

Öte yandan iddiaların odağındaki Yağız Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. bugün OSBde yetkililerle toplantı gerçekleştirdi. Ardından firmanın açıklaması OSB Müdürlüğü tarafından kamuoyuyla paylaşıldı.  

OSB yönetimince kendilerine yer tahsisi yapılan parselin en, boy, jeolojik yapısı gibi faktörlerin yatırımı yapmalarına olanak vermediği ve daha geniş bir parsel tahsisi ile ilgili OSB yönetimine talepte bulunduklarını belirten firma, konunun çarpıtılarak aktarılmasından üzüntü duyduklarını bildirdi.

Ertelenen 60 milyon euro değerindeki yatırımla ilgili görüşmelerin devam ettiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Tarafımıza 2020 yılında bahsi edilen yatırımı yapmak için OSB yönetimi yer yapmış, yer tahsisi yapılan parselin en, boy, jeolojik yapısı gibi faktörler yatırımı yapmamıza olanak vermemiş bu sebeple yatırımımızı erteleyerek genişleme alanında oluşturulacak yüz hektarlık alan üzerine yapmaya karar verdik. Bahsi edilen parselde herhangi bir hak kaybına sebebiyet vermemek için biz kendimiz rizayen yerimizin iptal edilmesini talep ettik ve bu yerlerde aynı yatırım konusu ve yatırım tutarı ile bizimde öncülük ettiğimiz Gaziantep ve  Kahramanmaraş'ta konumlu firmalara tahsisi OSB yönetimince yapılmıştır.

Genişleme alanı ile alakalı olarak parsel tahsisi talebimiz OSB'de mevcuttur. Bizim firma olarak bu süreçte OSB Bölge Müdürlüğü, OSB yönetimi ilimizde söz sahi hep yanımızda olmuştur.

Kendi memleketimiz ve ilçemiz olan yerde boyahane tesisi kurmamı faaliyet olmasından daha ziyade bir şey olamaz konunun çarpıtılarak aktarılması bizi üzmüştür.

Kısacası Şanlıurfa sanayisine 30 yıl boyunca emek vermekteyiz, ilimize yatırımlarımız devam edecek, gelen yatırımcılara kendi deneyimlerimizi aktarmaya ve yapılmasına vesile olmaya devam edeceğiz”.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum