Maliye ve Hazine Bakanı Nebati'den Sondakika Ekonomi Açıklamaları;

Maliye ve Hazine Bakanı Nebati'den Sondakika Ekonomi Açıklamaları

Şanlıurfa'lı Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati: "Türkiye Ekonomi Modeli açıklaması.....

Şanlıurfa'lı Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati: "Türkiye Ekonomi Modeli ile elde ettiğimiz kazanımlar yılın kalan döneminde de sürecektir"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından Türkiye ekonomisinin yılın ikinci çeyreğindeki büyümesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından Türkiye ekonomisinin yılın ikinci çeyreğindeki büyümesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Nebati Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Ekonomimiz yılın ikinci çeyreğinde yıllık bazda reel olarak ilk çeyrekteki kuvvetli büyüme performansımızın da üzerinde yüzde 7,6 büyümüştür. Böylece Türkiye, verisi açıklanan OECD ve G20 ülkeleri içerisinde yılın ikinci çeyreğinde en yüksek büyüme kaydeden ikinci ülke olmuştur.

İkinci çeyrekte sadece kuvvetli büyüme performansı göstermedik, aynı zamanda 5 çeyrektir devam eden dengeli büyümeyi bu dönemde de sürdürdük.

Son iki buçuk yıldır makine ve teçhizat yatırımlarındaki güçlü yıllık artış bu dönemde de yüzde 17,8 ile devam etmiştir. Bu gelişmeyi üretim kapasitemizin artırılması açısından olumlu değerlendiriyoruz.

Büyümedeki kuvvetli seyrin işgücü piyasasındaki yansımaları yılın ilk yarısında görüldü. Bu dönemde geçtiğimiz yıl sonuna kıyasla yaklaşık 900 bin kişilik ilave istihdam sağlandı ve işsizlik oranı yüzde 10,3’e düştü.

Büyümeyi ve istihdamı önceliklendiren, üretimi ve ihracatı destekleyen Türkiye Ekonomi Modeli ile elde ettiğimiz bu kazanımlar yılın kalan döneminde de sürecektir. Artık ekonomimizin alamet-i farikası dengeli, sürdürülebilir ve istihdam odaklı büyümedir.



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum