Urfa'da Çok Tüketilen Çay Ölüm Riskini Azaltıyor;

Urfa'da Çok Tüketilen Çay Ölüm Riskini Azaltıyor

Çay içenin Ölüm riski azalıyor.. Ulusal Sağlık Enstitüleri'nden bilim insanları tarafından yapılan çalışma, çay içen kişilerinin ölüm riskinin içmeyenlere göre yüzde 9 ila 13 daha düşük olduğunu ortaya koydu....

Şanlıurfa'da çok tüketilen çayın ölüm riskini azalttığı bilimsel çalışmalara konu oldu...

ABD'li bilim insanları çay içme alışkanlıklarına ilişkin bir anket gerçekleştirdi.

Ulusal Sağlık Enstitüleri'nden (NIH) bilim insanları tarafından, 2006-2010 tarihleri arasında, İngiltere'nin 'Biobank' veri bankası kullanılarak 40 ila 69 yaş aralığındaki 498 bin 043 kişiye çay içme alışkanlıkları soruldu.

Ankete cevap verenler, 2022 yılına kadar takip edildi.

DHA’nın haberine göre; bilim insanları elde ettikleri sonuçları dün basın bülteniyle açıkladı. Sonuçlara göre; her gün en az iki defa çay içen kişilerin ölüm riskinin yüzde 9 ila yüzde 13 daha düşük olduğunu duyurdu.

“Yüksek çay alımıyla daha düşük ölüm riski ilişkilendirildi”

Bilimsel çalışmanın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Kafein metabolizmasındaki genetik çeşitlilikten bağımsız olarak, günde 2 veya daha fazla çay içenler arasında; daha yüksek çay alımıyla daha düşük ölüm riski ilişkilendirildi. Bu bulgular, daha yüksek alım seviyelerinde bile çayın sağlıklı bir diyetin parçası olabileceğini düşündürmektedir.”

Çay tercihi sonucu değiştirmiyor

Bulgular, kişinin çayına süt veya şeker ekleyip eklemediğine veya tercih ettiği sıcaklığın ne olduğuna bakılmaksızın sonucun aynı olduğunu gösterdi.

Daha önceki çalışmaların, yeşil çay içen Asya bölgesine yöneldiğini belirten bilim insanları, bu çalışmaya katılanların yüzde 89’unun siyah çay çeşitlerini içtiğini vurguladı.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum