Çiftçi Bu yıl yine borçlanarak ekecek, belki de artık ekemeyecek.;

Çiftçi Bu yıl yine borçlanarak ekecek, belki de artık ekemeyecek.

Çiftçilere verin desteği görün üretimi diyen Hilvan Ziraat odası başkanı İpar yöre çiftçisi açıklaması.....

Hilvan Ziraat Odası Başkanı ve Urfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hikmet İpar, yöre çiftçisine alan bazlı kuraklık desteği verilmesinin şart olduğunu söyledi: 

Bu yıl yine borçlanarak ekecek, belki de artık ekemeyecek.


Hilvan Ziraat Odası Başkanı ve Urfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hikmet İpar, çiftçinin üretimden kopmaması adına bazı öneriler gündeme getirdi. 

İpar, sosyal medya hesabından yaptığı yorumda, başta Urfa olmak üzere DiyarbakırMardin, Batman, Şırnak gibi illerde kuraklık yüzünden çiftçinin keyfinin kaçırdığını vurgulayarak, mevcut sıkıntıları ve çözüm önerilerini şöyle sıraladı:  

''Pandemi başladığımdan bu yana bütün sektörlere nisbeten destek verilip borç erteleme ve yapılandırmaları yapıldı. Ancak çiftçiye sokağa çıkma serbestisinden başka bir tolerans tanınmadı. O da birileri aç kalmasın diye çıktı herhalde.

Çiftçi önlenemez girdi artışlarından ötürü artık sırtını doğrultamaz yani ekemez hale geldi. Sadece bir önceki yılın girdi fiyatları ile ekip bu yılın fiyatları ile sattığı için kar elde etmiş gibi görünüyor. Dolayısı ile bu yıl yine borçlanarak ekecek, belki de artık ekemeyecek.

'Bu nedenle kuraklıktan zarar gören çiftçiye alan bazlı kuraklık desteği verilmesi şart olmuştur.

Çiftçiye, sicil affı getirilerek ve borcu olmasına bakılmaksızın yeni kredi tahsisi yapılıp üretime tekrar dönmesi sağlanmalı ve mevcut çiftçi borçları yapılandırılarak 3 yıl süre ile sıfır faizle ertelenmelidir. Verin desteği, görün üretimi..''


Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum