Urfa'lı Oda Başkanından Toki'ye Çağrı Verin Değerlendirelim;

Urfa'lı Oda Başkanından Toki'ye Çağrı Verin Değerlendirelim

Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler odası başkanı Mehmet Altun Toki'ye tepki gösterdi.....

Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun'dan  Toki'ye ihtiyaç olmayan ofisler için çağrıda bulundu. 

Başkan Altun daha önce de Şanlıurfa'da Büyükşehir belediyesinden kullanılmayan Balık Halini istemiş ve kullanılmayan işyerlerini önce Bakkallar odası taziye evine  çeviren Başkan Altun daha sonra taziye evlerini kapatmıştı.

Kapatılan taziye evlerinin yerine bir işletmeye verildiği öğrenilen o işyerlerinin atıl durumda kalması önlenmiş oldu. 


Başkan Altun; ihtiyaç fazlası olduğu belirtilen 50 bin ofisin konuta çevrilecek olmasına tepki göstererek, “Türkiye'de hemen her vilayette acil konut ihtiyacı varken, ihtiyaç olmayan ofislere kim ‘olur’ verdi? Biz ‘Gelin Şanlıurfa'da esnaflara konut yapın’ dediğimiz zaman bize bin dereden su getiren yetkililer” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın kullanılmayan ofislerin konuta dönüştürüleceği ve bunun da 50 bin konut kazandıracağı açıklamasına tepki gösterdi.

Oda Başkanı Altun, ihtiyaç olmayan 50 bin ofisi kimin yaptırdığını sorguladığı sosyal medyadaki paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“TOKİ ihtiyaç fazlası 50.000 ofisi konuta çeviriyor! - İhtiyaç olmayan 50.000 tane ofisi kim yaptırdı, kim onay verdi? Madem ihtiyaç yoktu niçin 1 değil, 5 değil 100 değil 50.000 tane boşuna yapıldı? Uzun zamandır boştalar. Devletin trilyonları niçin heba edildi?”

Şanlıurfa’da esnaflara konut yapın dediklerinde kendilerine bin dereden su getirildiğini vurgulayan Altun, “Fizibilite yapıldı mı, etüt yapıldı mı, araştırıldı mı? Türkiye'de hemen her vilayette acil konut ihtiyacı varken, ihtiyaç olmayan ofislere kim ‘olur’ verdi? Biz ‘Gelin Şanlıurfa'da esnaflara konut yapın’ dediğimiz zaman bize bin dereden su getiren yetkililer” ifadelerini kullandı.

BAKAN KURUM AÇIKLAMIŞTI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde konut ve kira fiyatlarını düşürmek için kullanılmayan ofislerin konuta dönüştürüleceğini ve bunun da 50 bin konut kazandıracağını açıklamıştı.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum