Urfa'lı Akademisyen Özgür Demirtaş Gerçekten Günah Olan Piyasa Faizleri..;

Urfa'lı Akademisyen Özgür Demirtaş Gerçekten Günah Olan Piyasa Faizleri..

Şanlıurfa tv Ekonomi Haberleri;...

Urfalı Akademisyen, dini bütün vatandaşlara seslendi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası aylar sonra faiz kararında değişikliğe gitti ve politika faizini 100 baz puan azaltarak %13’e çekti. Piyasada kararın etkileri görülmeye devam ederken Prof. Dr. Özgür Demirtaş, alınan faiz kararını başka bir açıdan değerlendirdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası aylar sonra faiz kararında değişikliğe gitti ve politika faizini 100 baz puan azaltarak %13’e çekti. Piyasada kararın etkileri görülmeye devam ederken Prof. Dr. Özgür Demirtaş, alınan faiz kararını başka bir açıdan değerlendirdi. İşte detaylar...

FAİZ KARARINI DEĞERLENDİRDİ  

Özgür Demirtaş, Merkez Bankası’nın 100 baz puanlık faiz indirim kararının ardından ilk olarak “Delilik: Aynı şeyi yapıp farklı sonuç beklemektir” sözlerini dile getirdi. Demirtaş yayınladığı bir videoda oldukça basit bir anlatımla faiz, faiz yapısı, Merkez Bankası ve para yapısından söz etti.

Söz konusu açıklamalarında Demirtaş, faizin aslında halkı ilgilendirmediğini de dile getirdi. Bu noktada Demirtaş faizin kimleri ilgilendirdiğini de belirtirken, Merkez Bankası faizinin talimat ile indirilen tek faiz olduğunu fakat yapılan hamlenin halkı ilgilendiren diğer tüm oranları yükselttiğini ifade etti.

“GERÇEKTEN GÜNAH OLAN PİYASA FAİZLERİ”

Elindeki veriler ile Eylül 2021 ve Ağustos 2022 dönemlerini kıyaslayan Demirtaş “Kurban olayım, felakete sürüklendik faizin düştüğü yok” dedi ve “Hani Nas, hangisi günah?” diye sordu. Demirtaş bu noktada dini açıdan da konuyu ele alarak kurumların bağımsız oluşundan, eğitim, teknoloji, adalet gibi konularda atılacak iyileştirme adımlarının bir ülkeye yatırım getireceğinden söz etti ve “Politika faizi piyasa faizi değildir, gerçekten günah olan piyasa faizleri” dedi.

“POLİTİKA FAİZİ DE ARTIK TEK ÇÖZÜM DEĞİL”

Özgür Demirtaş yaptığı konuşmada “Dini bütün vatandaşlarımız umarım anlar, politika faizi de artık tek çözüm değil. Yapısal reformlar önemli” sözlerini dile getirdi ve “hükümet” ile “devlet” ayrımının altını çizdi. Demirtaş ayrıca açıklamalarında “Bu videoyu istediğiniz ülkede çevirin ve yayınlayın” diye de belirtti.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum