Şanlıurfa Saadet Partisi Dağılıyor mu? Niyazi Yanmaz İstişareyi Ortadan Kaldırdı mı?;

Şanlıurfa Saadet Partisi Dağılıyor mu? Niyazi Yanmaz İstişareyi Ortadan Kaldırdı mı?

Şanlıurfa Saadet Partisinde neler oluyor?...

Şanlıurfa'da Saadet Partisinde neler oluyor? Parti içi kulislerde partinin urfa'da dağılacağı konuşuluyor. 

Milli Görüş hareketinin temsilcisi Saadet Partisi Urfa’da son zamanlarda adeta hezimete uğradığı parti içi muhalefet tarafından konuşuluyor.

Önceki dönemden bu yana partide istifalar durdurulamazken istifaların ortak isyanı ise İl Başkanı Niyazi Yanmaz’ın istişareyi ortadan kaldırdığı iddiası…

Saadet Partisi Urfa il başkanlığında son kırılma ise Karaköprü’ye atanan yeni ilçe başkanı için oldu. Partililer sosyal medyada ses sanatçısı bir ismin istişareye başvurulmadan atanmasına sert tepki gösterdi. Genel merkezin Urfa’ya müdahale edeceği iddiaları konuşulmaya başlandı.

Şanlıurfa’da kulislerin gündemi kan kaybeden Saadet Partisi…

Milli Görüş hareketinin savunucusu ve temsilcisi olan parti, kentte AK Parti’nin en önemli rakiplerinden biri ancak yüksek oy potansiyeline rağmen hala mecliste bir milletvekili bulunmuyor yada bugüne kadar herhangi bir belediye seçimi kazanılmış değil. Parti ülke genelinde oy potansiyelini hem korumak hem de artırmak için 2023 seçimlerine hazırlanırken, Şanlıurfa’da ise tam bir hezeyan söz konusu.  Üstelik aylar öncesi dayanan bir süreç.

İSTİFA EDEN İKİ BAŞKANDAN ORTAK ELEŞTİRİ: İL BAŞKANI VE İSTİŞARE SORUNU

İlk deprem Karaköprü İlçe Başkanı Kasım Şaşkın ve Eyyübiye İlçe Başkanı Abdullah Direk görevlerinden istifa etmesiyle başladı. Her iki başkan istidaya gerekçe olarak İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz’ı gösterdi ve Başkan Yanmaz’ın istişareyi ortadan kaldırarak bireysel hareket ettiğini söylemişti. Başkanlardan Şaşkın “Yaklaşık bir yıldır Şanlıurfa’da dahi bulunmayan İl Başkanı M. Niyazi Yanmaz haddini aşarak, bu davayı kendi şahsi malı gibi görerek, astığım astık bir şekilde hareket etmeye başlamış bulunmaktadır. Davamıza hizmet etmeye devam edeceğiz ancak şuan ki İl Başkanı M. Niyazi Yanmaz’ın davamızı çıkarlarına kullanmasına sessiz ve kayıtsız kalmak davamızın ve inancımızın temel esaslarına aykırıdır” ifadelerini de kullanmıştı.

İstifalar 2021 yılı Şubat Ayında yaşanmıştı.

Saadet Partisi Şanlıurfa İl Yöneticisi İbrahim Halil Kömeççi  de istifa eden bir diğer isim olmuştu.

GENÇLİK KOLLARINA 1 YILDA 3 YENİ BAŞKAN

Henüz ilçe başkanlıklarında istifaların dalgası durulmamışken bir istifa kararı da İl Gençlik Kollarından geldi. Mart ayının sonunda Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Yusuf Tokmak istifa etti. Tokmak’ın yerine de Halil Yıldız getirildi. Ancak Yıldız dönemi de uzun sürmedi. Birkaç sonra Başkan Yıldız da görevinden istifa etti. Bu kez Yıldız’ın yerine Abdullah Coşar atandı ancak Coşar’ın yerine de Temmuz 2022’de Muhammed Mücahid Akbaş getirildi.

SES SANATÇISI BAŞKAN OLDU, CAFER’DEN SERT TEPKİ GELDİ

Sular yine durulmadı.

Karaköprü İlçe Başkanlığı’nda yeni bir gelişme daha yaşandı. Başkan Halil Dolap’ın yerine geçtiğimiz gün Mehmet Sümbül atandı. Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı atama kararını istişare sonucu olduğunu duyurarak “Karaköprü'de bayrak değişimi İl Yönetimi ve Genel Merkezimiz ile yapılan istişareler sonucu Karaköprü ilçe başkanlığına Mehmet Sümbül atanmıştır Önceki başkanımız Hüseyin Dolap'a özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eder yeni başkan Mehmet Sümbül'e görevinde başarılar dileriz” ifadelerini kullandı. Tepki de gecikmedi.

“BU KAÇINCI HATA?”

Şanlıurfa Belediyesi Saadet Partisi Eski Meclis Üyesi Mehmet Cafer, atanan ismin partinin kimliğine uygun olmadığını ve atama kararının istişare sonucu yapılmadığını belirterek “Önce ahlak ve maneviyatı destur edinmiş milli görüşün temsilcisi saadet partisi Urfa'da tel tel dökülüyor Karaköprü ilçesine partinin savunduğu taassubuna uymayan 4 gün önce üye olmuş yerel ses sanatçısı bir kişiyi ilçe başkanı yapmış. istişare olmadan yapılan bu kaçıncı hata?” diye sordu.

 

“KİRLENEN YERLER TEMİZLENİNCEYE KADAR GİTMEYECEĞİZ”

Cafer, aldıkları yeni kararı da duyurarak “Bir kısım milli görüşçü arkadaşlar ile karar verdik fitne ve dedikodu ile kirlenen yere temizleninceye kadar gitmeyeceğiz” dedi.

Kulisler, adeta dağılmak üzere olan Şanlıurfa cephesini toplamak ve seçime bir ve beraberlik içerisinde güçlü bir ekiple gitmek için müdahalede bulunacağı konuşuluyor.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum