Şanlıurfa'da Belediye Çalışanlarının Hakları Gasp Ediliyor;

Şanlıurfa'da Belediye Çalışanlarının Hakları Gasp Ediliyor

Şanlıurfa DEVA Partisi İl Başkanı Tüysüz, Belediye çalışanlarının sıkıntılarını gündeme getirdi: ''Maaşlar asgari ücrete endeksli olarak arttığı halde % 30 asgari ücret zammı hiçbir şekilde ücretlere yansıtılmamış, bu mağduriyet giderilmelidir....

Şanlıurfa'da belediye çalışanlarının hakları gasp ediliyor

Şanlıurfa DEVA Partisi İl Başkanı Tüysüz, Belediye çalışanlarının sıkıntılarını gündeme getirdi: ''Maaşlar asgari ücrete endeksli olarak arttığı halde % 30 asgari ücret zammı hiçbir şekilde ücretlere yansıtılmamış, bu mağduriyet giderilmelidir.

Demokrasi ve Atılım Partisi Deva Şanlıurfa İl Başkanı Av. Ahmet Tüysüz, Belediyelerde çalışan ve haksızlığa uğradığı halde işimi kaybederim korkusu ile sesini çıkaramayanlara deva olacaklarını belirtti.

Bu konuda pek çok mesaj aldığını adlarını bile vermek istemeyen kişiler olduğunu söyleyen Tüysüz yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“İtiraz edersem işimden ekmeğimden olurum kapı önüne konulurum diye haksızlığa sessiz kalan bir kesimin sesine yankı olmak gerekiyor. Ancak en başta herkesin derdini korkmadan anlatabildiği bir ortamı en başta sağlamak gerekiyor. Konuşma özgürlüğü her şeyin başı, bunu sağlayacağız. Belediyeye bağlı şirketlerde 2016 ve sonrasında işe başlayıp 696 sayılı KHK ile kadroya geçenlerde çok ağır bir mağduriyet var.

2016’da 2 asgari ücretle işe başlayanlar asgari ücretin 1,5 kat fazlasıyla çalışan ve her asgari ücretin güncellenmesine bağlı olarak maaşları asgari ücrete endeksli olarak arttığı halde %30 asgari ücret zammı hiçbir şekilde ücretlere yansıtılmamış, bu mağduriyet giderilmeli.

Ve bu kesim öyle az bir kesim de değil. Tüm belediyelerde neredeyse aynı haksızlık. Aynı işi yapan aynı üniversiteden mezun üstelik iş kıdemi de daha fazla 2 kişiden biri diğerinin yarısı oranında ücret alsa o işyerinde çalışma barışı ve şevki kalır mı? Yaptığı işi sahiplenir mi?

Biz Deva olarak herkesin emeğinin karşılığını, hak ettiği şekilde aldığı hiç kimsenin haksızlığa uğramadığı adil, onurlu bir şekilde yaşamını sürdürebileceği, bu ülkenin onurlu, cesur insanları için buradayız ve bu şekilde çalışmaya devam edeceğiz.” 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum