Şanlıurfa Borç Batağında BDDK verileri açıkladı..;

Şanlıurfa Borç Batağında BDDK verileri açıkladı..

BDDK açıklamasına göre Şanlıurfa BDDK verileri açıklandı. Urfa borç batağında Yüksek enflasyon nedeniyle reel ücretlerde ve satın alma gücünde yaşanan dramatik düşüş Urfalıları da daha fazla borçlanmaya itiyor. En temel harcamaların bile kredi kartları, krediler ve ek hesaplarla karşılanması banka borçlarında ciddi bir artışa yol açtı....

Şanlıurfa kredi ve kredi kartları verilerine göre borç batağında..

Yüksek enflasyon nedeniyle reel ücretlerde ve satın alma gücünde yaşanan dramatik düşüş Urfalıları da daha fazla borçlanmaya itiyor. En temel harcamaların bile kredi kartları, krediler ve ek hesaplarla karşılanması banka borçlarında ciddi bir artışa yol açtı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) ikinci çeyrek Fintürk verileri banka borçlarının 81 ildeki hızlı artışını ortaya koydu.

Kredi kartı harcamaları 12 ayda yüzde 70.5, kredili mevduat hesapları (KMH) yüzde 62.3 artarken, ihtiyaç kredilerinde ise 28.6 oranında artış görüldü. Verilere göre Haziran 2022 itibarıyla toplam kredi kartı harcamaları 284 milyar 801 milyon TL'ye ulaşırken, son bir yılda en hızlı artış gösteren il yüzde 107 ile Konya oldu.

Hem pahalılık hem de alım gücünde azalma nedeniyle kullanımın artmasıyla 81 ilde kredi kartlarında ortalama artış hızı yüzde 85 oldu. Kartların hızlı artışı tüm illerde kendini gösterirken en düşük büyüme oranı yüzde 40.46 ile İstanbul'da gözlendi.

Kredi kartı harcamalarındaki 12 aylık artışta Şanlıurfa yüzde 96.11'le Konya ve Şırnak'ın ardında 3'üncü sırada yer aldı. 

Kredli mevduat hesabında 12 aylık büyümeye bakıldığında Urfa'nın yüzde 75.77 ile Kilis'in ardında ikinci sırada yer aldığı görüldü. 

Takipteki alacak da büyüdü. Urfalılaraait kredilerde 12 aylık değişim yüzde 97.48 oldu. 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum