Tütün ve makaron kaçakçılığına yönelik ‘Nefes’ operasyonu;

Tütün ve makaron kaçakçılığına yönelik ‘Nefes’ operasyonu

İçişleri Bakanı Soylu, tütün mamulü ve makaron kaçakçılığı yapan suç gruplarına yönelik ‘Nefes’ operasyonunda 214 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu....

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı'nda açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, "Tütün mamulü, makaron kaçakçılığı yapan suç gruplarına operasyon yapıldı. 214 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi" dedi.

Sigara kaçakçılığı baskınlarının 6 aylık takiple başladığını belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yakalanan kaçak sigaralarla 514 milyon TL'lik vergi kaybının önüne geçildiğini söyledi. 

‘Nefes’ operasyonu 7 ilde yürütülüyor.

Operasyonda 214 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. 

Bakan Soylu, “Tüm illerde suç gruplarına yönelik çalışma yapılmış, 8 suç grubunun bu sabah itibarıyla 615 adreste arama kararı alınmıştır. Savcılıklarımızla koordine olarak 214 şahsa gözaltı kararı verilmiştir. Şu anda eş zamanlı olarak 7 ilde bir operasyon yapılıyor. Nefes operasyonunun önemi tütün mamulü ve makaron kaçakçılığına yönelik yapılan ilk büyük operasyon olmasıdır” ifadelerini kullandı.

BİHA

 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum