Başkan Beyazgül her hafta sonu muhtaç ailelerin kapılarını çalıyor;

Başkan Beyazgül her hafta sonu muhtaç ailelerin kapılarını çalıyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül, her hafta sonu ihtiyaç sahibi ailelerin hanelerine gerçekleştirdiği ziyaretlerle vatandaşların gönüllerine dokunuyor. Beyaz eşyadan mobilyaya, akülü tekerlekli sandalyeden hastane yatağına varana kadar ayni yardımlarla maddi durumu iyi olmayan ailelerin yüzünü güldüren Başkan Beyazgül, toplamda 2 milyon 381 bin TL de nakdi yardımda bulundu....

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kentte yardıma muhtaç ailelerin zorluklarını hafifletecek örnek bir çalışmaya öncülük ediyor.

Belediye tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi aileleri her hafta sonu aksatmadan ziyaret eden Başkan Beyazgül, hane halkının taleplerini dinliyor. Ailelerle yakından ilgilenen Beyazgül, belirlenen ihtiyaçların giderilmesi için talimat veriyor. Belediyenin sosyal yardım ekipleri de beyaz eşyadan mobilyaya, akülü tekerlekli sandalyeden çocukların bisikletine varana kadar bu hanelerin tüm ihtiyaçlarını tek tek karşılıyor. Maddi durumu iyi olmayan ailelerin yüzü, Büyükşehir Belediyesinin yardımlarıyla bir nebze olsun gülüyor.

Başkan Beyazgül, yardıma muhtaç hanelere ziyaretlerini iki yılı aşkın süredir sürdürüyor.

Bu ziyaretlerde bazı evlere buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın, çekyat şofben, halı, soba gibi temel eşyalar verilirken fiziki şartları kötü olan bazı evlerde ise tadilat yapılmasına karar veriliyor. Bu evlerin tadilatı yine Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yapılıyor. Başkan Beyazgül, ailelerle bu süre zarfında da irtibatını kesmiyor.

Zeynel Abidin Beyazgül, bu iki yılı aşkın sürede yüzlerce hanenin yükünü hafifletti.

Beyazgül’ün yardıma muhtaç 300 haneyi ziyareti sonrası bu evlere 882 bin lira nakdi yardımda bulunuldu.

Mahalle ziyaretlerinde ise 370 aileye 1 milyon 499 bin 285 lira nakdi yardım yapıldı.

Toplam nakdi yardımların tutarı 2 milyon 381 bin 285 lira gibi yüksek bir tutara ulaştı.

Beyazgül’ün öncülük ettiği yardımlar sadece para desteğiyle sınırlı değil.

İki yıllık sürede muhtaç hanelere ayni yardımlar kapsamında 160 buzdolabı, 190 çamaşır makinesi, 76 fırın, 29 televizyon, 199 çekyat, 429 halı, 30 soba, 60 elektrikli süpürge, 32 vantilatör, 100 minder, 100 battaniye, 40 bisiklet, 6 şofben, 14 ranza, 12 akülü tekerlekli sandalye, 15 manuel tekerlekli sandalye, 3 hastane yatağı, 4 engelli ve yaşlılar için yürüteç, 3’er taşınabilir klozet, engelli bebek arabası ve özellikli tekerlekli sandalye yardımı gerçekleştirildi.

Bu ayni yardımların tutarına, 2 milyon 381 bin 285 lira nakdi yardımların eklenmesiyle toplam yardımların miktarı katbekat artıyor.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla projelerini yürüten Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin sosyal yardımlar birimi, Başkan Beyazgül’ün öncülüğünde ihtiyaç sahibi vatandaşlara ilerleyen dönemlerde de destek olmaya devam edecek.

BİHA

 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum