Bitkisel yağlarda gümrük vergisi sıfırlandı;

Bitkisel yağlarda gümrük vergisi sıfırlandı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yer alan karar ile 1 Temmuz-31 Aralık tarihleri arasında soya, ayçiçek tohumu, mısır, palm ve aspir yağı ve bazı ağaç ve çiçek tohumlarında gümrük vergisini sıfırlandı....

ŞANLIURFA- Resmi Gazete'de yer alan karar ile, 1 Temmuz ila 31 Aralık tarihleri arasında bazı yağlar ile ağaç tohumlarında gümrük vergisi sıfırlandı. Gümrük vergisi sıfırlananlar arasında soya, ayçiçek tohumu, mısır ve aspir yağı da bulunuyor.


Cumhurbaşkanı kararında, gümrük vergisinin 1 Temmuz’dan itibaren sıfırlanacağı yağ ve tohumlara ilişkin Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonlarının listesi Resmi Gazete’de yayınlandı. Buna göre yüzde 5 ila yüzde 67,5 arasında değişen oranlarda gümrük vergisi uygulanan ancak 1 Temmuz’da başlayacak ve 31 Aralık’a kadar dek gümrük vergisi sıfırlanacak yağların listesi şöyle: 

Soya yağı ve fraksiyonları (kimyasal olarak değiştirilmemiş), Palm yağı ve fraksiyonları (kimyasal olarak değiştirilmemiş), Ayçiçeği, aspir, pamuk tohumu yağları ve bunların fraksiyonları (kimyasal olarak değiştirilmemiş), Rep, kolza, hardal yağı ve bunların fraksiyonları (kimyasal olarak değiştirilmemiş), Diğer bitkisel sabit yağlar ve bunların fraksiyonları, Mısır yağı ve fraksiyonları, Meyve orman ağacı tohumları.

 

BİHA

 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum