Urfa’dan kutsal topraklara yolculuk öncesi seminer;

Urfa’dan kutsal topraklara yolculuk öncesi seminer

Şanlıurfa İl Müftülüğü, 2022 yılında kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına yönelik seminer düzenledi....

ŞANLIURFA –Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından 2022 yılında Şanlıurfa’dan kutsal topraklara gidecek 820 hacı adayına yönelik eğitim seminerleri başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla bu yıl kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarının kutsal topraklarda hac ibadeti esnasında neleri dikkat etmeleri amacıyla Şanlıurfa İl Müftülüğü organizesinde 2 gün sürecek seminerler başladı.

Haziran ayında Şanlıurfa’dan yola çıkacak olan 820 hacı adayına ibadetlerini eksiksiz bir şekilde yerine getirebilmelerini temin etmek amacıyla düzenlenen eğitim, Peygamber Camii’nde yapıldı.

Kur’anı Kerim tilavetiyle başlayan eğitimde hacı adaylarına kutsal topraklarda hac ibadeti esnasında nelere dikkat etmeleri hususunda bilgiler nakledildi.

Seminerde hac ibadeti yolculuğuna çıkmadan önce maddi ve manevi hazırlık, hac seyahatinde sağlık açısından dikkat edilecekler, haccın hikmeti ve hacdaki sembollerin anlamı, Hz. Peygamber, Mescid-i Nebevi ve Medine konularında bilgiler paylaşıldı.


KAYA: ÇOK MUTLUYUM, GÜZEL BİR DUYGU

Hac vazifesini yapacağı için mutlu ve heyecanlı olduğunu dile getiren Mahmut Kaya, “Allah bütün Müslümanlara nasip eyler inşallah. Hacca gitmek çok güzel bir duygu. Hac İslam’ın şartlarından birisidir. İnşallah sağ salim bir şekilde gideriz. Hac görevimizi yapıp tekrardan yurdumuza döneriz. Çok mutluyum, güzel bir duygu. Eğitim alıyoruz. Heyecanlıyız. 2010 yılında hanımımla birlikte yazıldık. 12 yıl aradan sonra adımız çıktı. Pandemi sebebiyle de iki sene erteledik. İnşallah gidip hac görevimizi yapacağız” ifadesini kullandı.


KARAGÜZEL: YILLARDIR BEKLİYORDUM BU SENE NASİP OLDU

Hacı adaylarından Ahmet Zeki Karagüzel de İslam’ın şartlarından birini yerine getirecek oldukları için mutlu olduğunu ifade etti.

“Niyetimiz halisane bir duyguyla hacca gidip gelmek” diyen Karagüzel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Allah gitmeyenlere gitmek isteyenlere nasip etsin. Bütün duamız bundan ibaret. Yıllardır hacca gitmek için bekliyorum. Bu sene nasip oldu. 11 yıldır bu anı bekliyorum. Demek ki kısmet bu yılda imiş. Hacca gidenlerin en büyük şeyi sabırlı olmak. Yapacağımız ibadetler kabul olsun.”

Hac görevini yapacağı için huzurlu olduğunu ifade eden Yasin İftirak da hac heyecanının şimdiden başladığını söyledi. İftirak, “Allah’ın izniyle hac görevimizi eda edeceğiz. Allah bizi o makama layık kılsın. 2010 yılında başvuru yapmıştım. Pandemiden önce çıktı, kısmet bugüne imiş. Allah yapacağımız hac görevimizi kabul eylesin” diye konuştu.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum