Şenyaşar ailesine İstanbul'da ödül! "Yanınızdayız...";

Şenyaşar ailesine İstanbul'da ödül! "Yanınızdayız..."

İstanbul Tabip Odası’nın "İnsan Hakları, Barış ve Demokrasi Ödülü", Şenyaşar ailesine verildi. Törende konuşan Emine Şenyaşar "Oğlum hapisten çıkana kadar adliye önünden gitmeyeceğim. Bir ölümüm varsa o da adliye önünde olsun" dedi....

Şanlıurfa Adliyesi önünde 440 günden fazla Adalet Nöbeti’ni sürdüren Şenyaşar ailesine İstanbul'da ödül verildi.

İstanbul Tabip Odası tarafından Diş Hekimi Sevinç Özgüner anısına düzenlediği 'İnsan Hakları, Barış ve Demokrasi Ödül ve Anma Töreni' düzenlendi. Törende "İnsan Hakları, Barış ve Demokrasi Ödülü" Suruçlu Şenyaşar Ailesi ve Boğaziçi Direnişi'ne verildi.

"ÖDÜLÜ ŞENYAŞAR AİLESİNE VERMEKTEN ONUR DUYUYORUZ"

Törende Şenyaşar ailesinin yanında oldukları ifade edildi ve "Emine Şenyaşar adalet direnişinin en önemli öğesi. Bütün hastalıklarına rağmen devletin soğuk adalet saraylarında adalet arayışından vazgeçmiyor. Mücadelesi ve direnişi ile her birimize direnme gücü veren Emine Şenyaşar şahsında bu ödülü Şenyaşar ailesine vermekten onur duyuyoruz. Bu adalet mücadelesinde yanlarında olduğumuzu, yalnız olmadıklarını bilmelerini istiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Konuşmaların ardından Emine Şenyaşar'a ödülü, Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı tarafından verildi. 

EMİNE ŞENYAŞAR: ADALET İSTİYORUM

Ödülünü aldıktan sonra bir konuşma yapan Emine Şenyaşar "Bize büyük bir zulüm uygulandı. Oğlumu hapisten çıkarsınlar. Oğlum hapisten çıkana kadar adliye önünden gitmeyeceğim. Bir ölümüm varsa o da adliye önünde olsun. Adalet istiyorum" dedi.

 

NE YAŞANMIŞTI?

2018 yılında yapılacak seçimler öncesinde Suruç ilçesinde Şenyaşar ailesi ile AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın akrabaları arasında çıkan kavgada, Şenyaşar ailesinden 3 kişi, Yıldız ailesinden de 1 kişi olmak üzere toplamda 4 kişi hayatını kaybetmişti. Daha sonra görülen mahkemede, olayın faillerinden Fadıl Şenyaşar 37 yıl 9 ay ve Enver Yıldız ise 18 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum