Şanlıurfa'yı da kapsayan proje perşembe start veriyor!;

Şanlıurfa'yı da kapsayan proje perşembe start veriyor!

Şanlıurfa’yı da kapsayan ve kadınlar ile gençleri odağına alan Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi (SEECO) 26 Mayıs’ta başlıyor. Yaklaşık 40 milyon euro toplam bütçeli proje, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, kalkınma ajansları ve belediyeler tarafından uygulanacak....

Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi (SEECO), 26 Mayıs’ta başlıyor. 39,5 milyon euro toplam bütçeli projeye Mardin’de start verilecek.

Mardin’de, AB büyükelçilerinin de katılacağı bir sunum yapılacak. SEECO Avrupa Birliği FRIT Mali Yardım Fonu kapsamında fonlanacak ve Dünya Bankası ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek.

39,5 MİLYON EURO BÜTÇELİ

Proje, 2025 yılına kadar Çukurova, Doğu Akdeniz, İpekyolu, Karacadağ ve Dicle kalkınma ajanslarının yerel ortaklığında, Adana, Mersin, Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Mardin, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinde uygulanacak.               

Proje, kadınlara ve gençlere dönük sosyal girişimciliği desteklemeye yönelik faaliyetleri finanse edecek. SEECO Projesi çalışmalarını yüzde 70 kadın, yüzde 30 genç ile birlikte yürütecek. Proje kapsamında 3 bileşen altında sosyal girişimleri ve girişimcileri destekleyecek çeşitli faaliyetler yürütülecek.

SOSYAL GİRİŞİMLER 25 BİN EURO'YA KADAR DESTEKLENECEK

Bu çerçevede kadınlar ve gençler için sosyal girişimcilik eğitimleri düzenlenecek. Eğitimlerde iş kurma becerileri ve iş planı hazırlama becerileri geliştirilecek, mentörlük desteği verilecek. Yeni sosyal girişimlere 10 bin euro, mevcut sosyal girişimler de 25 bin euroya kadar desteklenecek. Sosyal girişimcilerin ihtiyaçlarının ve eksikliklerinin araştırılacak, Pazar analizleri yapılacak.

ATIL TESİSLER CANLANDIRILACAK

Sosyal Girişimcilik ve Geçim Kaynağı Tesisleri başlığı altında atıl tesisler yenilenerek 11 ilde en az 7 bin kişinin faydalanabileceği 70 tesis canlandırılacak. Bu tesisler arasında anaokulları ve çocuk bakım tesisleri, atölyeler ve işlikler, pazar ve satış alanları yer alacak. Bu tesislerde sosyal girişimlerin doğması ve gelişmesi için gerekli çalışmalar yürütülecek.

KAPASİTE GELİŞTİRİLECEK

Bunun yanı sıra sosyal girişimcilik alanında kapasite geliştirme hedefine yönelik olarak çok sayıda organizasyon, toplantı, seminer, panel düzenlenerek farkındalık oluşturulması sağlanacak.

BİHA

 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum