Şanlıurfaspor ligde kaç gol attı?;

Şanlıurfaspor ligde kaç gol attı?

Şanlıurfaspor mücadele ettiği TFF 2. Lig Beyaz Grupta istediği sonuçları alamamasına rağmen gol noktalarında fazla sıkıntı yaşamadı. Ligi 11. sırada tamamlayan sarı yeşilli ekip bu sezon rakip fileleri 50 kez sarsarken, kalesinde 41 gol gördü. ‘Ceylanlar’ grubu 9 averajla tamamladı....

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz Grupta sezonu topladığı 46 puanla 11. sırada tamamlayan Şanlıurfaspor, 34 lig maçında attığı 50 golle 1,47 ortalama yakaladı.

sezon boyunca 50 kez rakip ağları havalandırdı.

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlamasına rağmen istenilen başarıyı bir türlü yakalayamayan sarı yeşilli ekip, sezon boyunca istikrarsız bir tablo çizdi. Şanlıurfaspor ligde oynadığı 34 maçta 12 galibiyet 10 beraberlik 12 mağlubiyet elde ederken kendi sahasında 28 puan, deplasman mücadelelerinde ise 18 puan topladı.

Şanlıurfaspor’un istikrarsız futbolu gol istatistiklerine de yansıdı.

İç sahada Şanlıurfaspor, rakip fileleri 27 kez havalandırırken, kalesinde 18 gol gördü.

Sarı yeşilli ekip, deplasmanda iç sahaya oranla daha kötü bir istatistik ortaya koydu. Urfa ekibi dış saha maçlarında 23 gol atarken, kalesinde 23 gole de engel olamadı.

10 GOL DE RAKİP HEDİYESİ

2021-2022 sezonu boyunca kalesinde yediği 41 gole engel olamayan sarı yeşilli ekip, rakip ağları 50 kez havalandırdı. Şanlıurfaspor, sezonu 9 averajla 11. sırada noktaladı.

Şanlıurfaspor’un toplamda attığı 50 gölün 10’unu rakip futbolcular kendi kalelerine attı.

SİNAN KURUMUŞ’TAN DÖRT DÖRTLÜK PERFORMANS

Şanlıurfaspor’un sezon boyunca attığı gollere en çok katkı sağlayan isim ileri uç oyuncusu Sinan Kurumuş oldu. Sezonun ikinci yarısında takıma katılan Kurumuş, Şanlıurfaspor formasıyla çıktığı 17 maçta 10 defa filleri havalandırdı. İlk yarıda terlettiği Tarsus İdmanyurdu formasıyla da 6 gol kaydeden Kurumuş, toplamda 16 golle grupta sezonun gol kralı oldu. 2020-2021 sezonunda da formasını giydiği eski takımlarıyla gol kralı olmayı başaran Kurumuş, bu sezon da unvanını koruyarak tahtını kimseye kaptırmamış oldu.

14 FUTBOLCUDAN GOL KATKISI

Şanlıurfaspor’da Sinan Kurumuş’un ardından en skorer oyuncular 5’er golle Behlül Aydın ve Muhammed Enes Durmuş oldu.

Takımda Dilaver Güçlü 4, Taner Gümüş 3, Samed Karakoç 3 golle takıma katkı sağlarken Mustafa Durak ve Erkan Kaş ise ikişer gol attı.

Takıma tek golle katkı sağlayan isimler ise şöyle: Şiyar Kepir, Hüseyin Çolak, Çağlar Birinci, Ferhan Evren, Muhammed Raşit Yöndem, Vedat Bora.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum