Sıcaklıklar arttı pazarda fiyatlar düştü!;

Sıcaklıklar arttı pazarda fiyatlar düştü!

Son haftalarda havaların ısınmasıyla birlikte sera masrafları azaldı. Şanlıurfa’da semt pazarlarındaki sebze ve meyvelerin fiyatları önceki haftalara göre düştü....

ŞANLIURFA – Şanlıurfa’da, havaların ısınmasıyla sera masraflarının azalması pazarcının tezgahına yansıdı. Kentteki semt pazarlarında fiyatlar geçen haftalara göre belirgin şekilde düştü. Pazar esnafı, sebze ve meyve fiyatlarındaki düşüşü olumlu bulurken, vatandaşa göre fiyatlar hala pahalı.

Haliliye’deki semt pazarında ürünlerin fiyatlarının geçen haftaya göre yarı yarıya düştüğü görülüyor. Pazarda patlıcanın kilosu 13 lira, domatesin 10 lira, soğanın 5 lira, marulun tanesi 7 lira, yeşilliğin destesi 3 lira olarak satışa sunuldu.

Geçen haftaya göre sebze ürünlerinin fiyatlarında düşüş yaşandığını dilen getiren esnaflarından Mehmet Tumbul, “ Ramazan’ın son günlerindeyiz. Sıcaklığın etkisiyle pazardaki ürünlerin çoğu düştü. Bayram öncesi bir hareketlilik yok şimdilik ama hafta sonu bir canlılık olur. Nane ve maydanozun destesi 3 lira, marul ve turp 7 lira, limonu ise 8 liradan satışa sunuyoruz” dedi.

GÖKTOĞAN: GEÇEN HAFTA 250 LİRA, BU HAFTA 200 LİRA İLE PAZARA GELDİM

Pazara alışveriş için gelen vatandaşlardan Ahmet Faik Göktoğan, geçen haftalarda adeta pazara yaklaşamadıklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz günlere göre fiyatlarda bir düşüş var, inşallah daha da düşer. Eskiden hiç yaklaşamıyorduk şimdi azda olsa alabiliyoruz. Şimdi haftalık alışverişimizi yapıyoruz. Pazardan patlıcan, biber, salatalık, yeşillik aldık ve daha almaya devam edeceğiz. Geçen hafta pazar alışverişine 250 lira harcama yapmıştık. Bu hafta yüzde 20’lik bir düşüş var. Yani bu hafta alışverişimizin tutarı 200 lira falan olacak. Ramazan biter ve havalar ısınırsa fiyatlar daha da düşer.”

BİLEN: DAHA DA DÜŞER AMA GEÇEN YILKİ GİBİ OLMAZ

Pazarcılardan Yunus Bilen ise bayram öncesi satışlarda bir canlılığın olduğunu kaydetti. “Fiyatlar geçtiğimiz haftaya göre ucuz” diyen Bilen, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Sıcaklıklar arttı. Sebzede düşüş oldu. Geçen hafta soğan 6 liraydı şimdi 5 lira. Patates 8 lirayken şimdi 7 lira. Fiyatlar daha da düşer ama geçen yılki gibi olmaz. Bu sene enflasyon farkı var. Mesela domates şu anda 15 lira, en az 7-8 liraya kadar düşer. Geçen yılki gibi 2-3 liraya düşmez. Devletin de buna bir el atması gerekir. Mazot olmuş 25 lira. Bu ürünler mazotla, gübreyle ekiliyor. Gübre 500 lirayken şimdi olmuş bin lira.”

ERBİL: BOSTANLAR ÇIKINCA ÜRÜNLER DAHA DA DÜŞER

Pazarcılardan Mahmut Erbil de Urfa’da en çok tüketilen sebzelerden olan patlıcanın kilosu geçen hafta 30 lirayken bu hafta 13 liraya kadar düştüğünü ifade etti. Erbil, “Salatalık 6 liraya düştü. Şu anda bir yoğunluk yok ama hafta sonu bir yoğunluk olur. Vatandaşlar fiyatları yüksek buluyor. Tarla malları tam çıkmaya başlayınca ürünler ucuz olur, sera malı olduğu için pahalı. Bostanlar çıkmaya başlayınca tam anlamıyla bir ucuzlama olur.  O ucuzlama da geçen yılki gibi olmaz. En ucuz ürün 5-6 lira olur” ifadesini kullandı.

KUŞ: PAZARDA BEREKET VAR

Pazarcılardan Mehmet Kuş, pazarda bereket olduğunu belirterek, “Pazardaki ürünlerde düştü. Şu anda fakir de alabiliyor zengin de alabiliyor. Havalar güzelleşti, böyle giderse fiyatlar daha da düşer. Kimse telaş etmesin. Çileğin kilosunu 18 liraya veriyoruz” dedi.

Halil Şimşek de tezgahındaki sebzelerin fiyatlarında belirgin bir düşüş olduğunu vurgulayarak, sıcaklığın artmasının bunda etkili olduğunu kaydetti. Şimşek, sıcaklığın artmasıyla biber, lahana gibi yeşil ürünlerde fiyatların indiğini belirtti.


Sinan ÖZDEMİR- Mustafa EKİNCİ- ÖZEL HABER- BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum