Ceylanpınar'da ‘Tübitak Bilim Fuarı’ coşkusu;

Ceylanpınar'da ‘Tübitak Bilim Fuarı’ coşkusu

Ceylanpınar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan, “4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı” proje sergisinin açılışı gerçekleşti....

CEYLANPINAR- Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında, Ceylanpınar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerince hazırlanan 'TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Proje' sergisinin açılışı yapıldı.

Fuarın açılışına, Ceylanpınar Kaymakamı Refik'i Görkem Nalçacı, Ak Parti İlçe Başkanı Abdulcelil Doğantekin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeydan Kurt, kurum amirleri ve çok sayıda misafir katıldı.

Ceylanpınar Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Şahan Özgün, bu tür etkinliklerin hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimi olduğunun, gençlerin yaratıcılığının ortaya çıkmasında büyük rol oynayan, öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı ve bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayacağını vurguladı.

Öğrenciler tarafından hazırlanan projelerin sunulduğu stantları gezen, İlçe Kaymakam Refik'i Önder Nalçacı projeleri tek tek inceleyerek projede emeği geçen öğrenci ve öğretmenleri çalışmalarından dolayı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Genetik algoritmalardan, çeviri programlarda yapay zekaya, mangal kömüründen, su arıtma cihazı üretimine birçok alanda proje geliştiren gençlerin proje yürütücüsü Fizik öğretmeni Ahmet Afyoncuoğlu, yapılan projelerle gençlerin ufuklarını açmak istediklerini, geleceğe emin adımlarla yürüyen öğrencilerin üretime, çevreye ve ülkeye yararlı projeler peşinde koşmalarını amaçladıklarını ifade ederek kendilerine destek veren tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum