Şanlıurfa’nın kitap kurdu minikleri;

Şanlıurfa’nın kitap kurdu minikleri

Türkiye’nin okuma haritasında sonlarda yer alan Şanlıurfa’da 8 ve 4 yaşındaki küçük kız kardeşler, birçok insanın ömrü boyunca yapamadığı bir şeyi yaptı. Ebeveynlerinin teşvikiyle şimdiye kadar 2 bine yakın kitap okumayı başaran kız kardeşler, başarıların...

ŞANLIURFA - Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip olan Şanlıurfa, kitap okuma alışkanlığında son sıralarda yer alıyor. Ancak Şanlıurfa’da 8 yaşındaki Erva Öykü ve 4 yaşındaki Sare Naz Gün kardeşler tam bir kitap kurdu. Kız kardeşler, birçok insanın ömrü boyunca okumadığı kadar kitabı şimdiden okudu. 2 bine yakın kitap okuyan kardeşlere, 58. Kütüphane Haftası münasebetiyle düzenlenen programda çocuk kategorisinde ödül verildi.

Gün kardeşlere okuma alışkanlığını küçük yaşta edindiren ise öğretmen anne ve babaları. Şanlıurfa’da 4 yıldır öğretmenlik yapan Murat Gün ve eşi, çocuklarına daha küçük yaşlardan kitap okumayı aşıladı. Eğitimci ailenin çocuklarını edindirdiği güzel alışkanlıkta Şanlıurfa İl Halk Kütüphanesinin de rolü epey fazla.

İlk başta kendileri kitap okuyarak çocuklarına örnek olduklarını belirten Murat Gün, onlara iyi bir alışkanlık kazandırdıklarını söyledi.

BABA GÜN: KENDİ OKUMA ALIŞKANLIKLARINI KAZANMIŞ DURUMDALAR

“Biz kitap okumaya çok önem veren bir aileyiz” diyen baba Gün, ilk etapta eşinin çocuklara kitap okuduğunu söyledi. Bu şekilde çocuklarının kitapları sevmesini sağladıklarını vurgulayan Gün, “Sonra çocuklarımızı kütüphaneye getirerek kitapları hissetmesini sağladık. Çocuklar kendi otokontrollerini sağlayabiliyorlar artık. Çocuklar okudukları kitap bitince ‘haydi kütüphaneye gidip yeni kitap alalım’ diyorlar. Bu durum tabii ki de bizleri çok mutlu ediyor. Kendi okuma alışkanlıklarını kazanmış durumdalar” diye konuştu.

“BU KÜTÜPHANE ŞANLIURFA İÇİN BÜYÜK ŞANS”

Çocuklarına kitap temin etmekte Şanlıurfa İl Halk Kütüphanesi’nin en büyük kaynakları olduğunu belirten Gün, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Büyük kızım Erva Öykü, 8 yaşında. Şimdiye kadar tahminimce bin 500-2 bin arası kitap okumuştur. Sare Naz ise 4 yaşında. Genellikle ona annesi ve ablası da destek olmaya çalışıyor. Bu kızım da yaklaşık 500-600 kitap okumuştur. Biz kütüphaneden yaklaşık 2 bin kitap ödünç aldık. Tabii kütüphanenin bizlere çok büyük faydası oldu. Çocuklar kitap okuyarak hem ilim öğreniyorlar hem de bilime merak sarıyorlar. Özellikle Şanlıurfa için bu kütüphanenin olması çok büyük bir şanstır. Çocukların buralara gelip kitap okumalarını öneriyorum.”

Murat Gün, çocuklarına daha çok kendisini ispatlamış yazarların kitaplarını seçtiklerini söyledi.

ERVA GÜN: GÜNDE EN AZ YARIM SAAT OKUYORUM

8 yaşındaki kitap kurdu Erva Öykü, kitap okumadan bir gününün geçmediğini belirtti. Kitap okumanın sayısız katkısı olduğunu vurgulayan Erva Öykü, “Ben kitap okumayı çok seviyorum. Günde en az yarım saat kitap okuyorum. Herkesin kitap okumasını tavsiye ediyorum. Kitap okumak çok güzel. Kitap insanın hem hayal gücünü geliştiriyor hem de kelime haznesini genişletiyor” diye konuştu.

Minik Sare Naz Gün de kitap okumayı çok sevdiği söyledi.


SİNAN ÖZDEMİR – MUSTAFA EKİNCİ – ÖZEL HABER/ BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum