Elektrik kesintilerinden bıkan okul sorunu güneş paneliyle çözdü;

Elektrik kesintilerinden bıkan okul sorunu güneş paneliyle çözdü

Suruç’ta sık sık kesilen elektriklerin eğitimlerini aksatmasından bıkan okul idaresi, enerji sorununu kendi imkanlarıyla çözdü....

Suruç’ta sık sık kesilen elektriklerin eğitimlerini aksatmasından bıkan okul idaresi, enerji sorununu kendi imkanlarıyla çözdü.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde bulunan Bellik İlkokulu ve Ortaokulu idaresi sürekli kesilen elektriklerin eğitimleri aksatmasına boyun eğmedi. Enerji sorununa çözüm arayan okul idaresi okulun çatısına güneş enerjisi panelleri kurarak elektrik elde ediyor.

Okul Müdürü İsmail Çelik, elektrik kesintilerinden dolayı öğretmenlerin sık sık derslerinin bölündüğünü belirterek, şunları söyledi:

“Derslerin bölünmesinin önüne geçebilmek için elektrik panellerini düşündük. Kısa bir zaman içinde projeksiyon cihazlarını ve fotokopi makinesini çalıştırabilecek elektrik panellerimizi kurduk. Amacımız olan ‘akademik başarıyı en iyi noktaya getirme’ fikrini hayata geçirebilmek Suruç'u hak ettiği başarıyı elde etmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz”.

BİHA

 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum