Şanlıurfa’da Kütüphane Haftası etkinlikleri başladı;

Şanlıurfa’da Kütüphane Haftası etkinlikleri başladı

Şanlıurfa’da Kütüphane Haftası dolayısıyla İl Halk Kütüphanesi’nde kutlama programı düzenlendi....

ŞANLIURFA –Şanlıurfa Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü İl Halk Kütüphanesi’nin konferans salonunda düzenlenen programa Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Kaytan, Kültür ve Turizm İl Müdürü Aydın Aslan ve çok sayıda kitapsever katıldı.

Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kitap okumanın öneminden bahsedilen etkinlikte, kütüphaneden en fazla ödünç kitap alıp okuyanlara çeşitli hediyeler verildi.


YILDIZHAN: KÜTÜPHANELER ÇOK KIYMETLİDİR

Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, çağa göre şekil alan kütüphanelerin çok değerli olduğuna belirterek, “ Kütüphaneler çok kıymetlidir çünkü her dönem farklı fonksiyonlar üstleniyor, çağa göre şekil alıyor. Çok şükür bilginin tekili yok. Hepimiz her türlü bilgiye kütüphaneler sayesinde ulaşıyoruz” diye konuştu.

 

YÜCEL: KÜTÜPHANELERİMİZİ DAHA DA ZENGİNLEŞTİRECEĞİZ

Şanlıurfa İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hakan Yücel, halk kütüphanelerinin vatandaşların kendilerini huzurlu hissettikleri ortamlar olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“Günümüzde halk kütüphaneleri mevcut hizmetleri içeriğini zenginleştirerek yeni hizmet alanları oluşturularak kendilerini geliştirmektedirler. Halk kütüphaneleri halkın kendisini rahat hissettiği yerdir. Halk burada düşünebileceği, öğrenim görebileceği, beceri geliştirebileceği ve sosyalleşebileceği alandır. Kütüphanelerimizi zenginleştirmeye devam edeceğiz.”

 

KAYTAN: ÇOCUKLARIMIZA AŞILAMALIYIZ

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Kaytan, kütüphane alışkanlarının çocuklara aşılanması gerektiğine değindiği konuşmasında şunları söyledi:

“Benim çocuklarım evin bütün ortamları müsaitken kütüphaneyi tercih ediyorsa gerçekten demek ki kütüphanede hayat var. Ben bu hayat dolu ortamı her zaman çocuklarımıza aşılamalıyız.  Bütün ilgililere teşekkür ediyorum.”

Kültür ve Turizm İl Müdürü Aydın Aslan gerek bakanlık olarak gerekse Şanlıurfa Valiliği olarak hem merkezde hem de ilçelerde kütüphane sayılarını artırmaya yönelikte çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Aslan, “Bu yıl ve gelecek yıl Şanlıurfa’nın okuma ve kültür hayatına girecek olan kütüphaneler var” dedi.

Program, Şanlıurfa Devlet Türk Halk Müziği ve Sıra Gecesi Topluluğu’nun müzik dinletisi sonrasında Kütüphaneden Evrene Sergi açılışıyla sona erdi.

Sinan ÖZDEMİRBİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum