Urfa’da 113 milyon liralık yatırım teşvik belgesi iptal edildi;

Urfa’da 113 milyon liralık yatırım teşvik belgesi iptal edildi

Şanlıurfa’da şubatta yatırım tutarı 113 milyon 24 bin 125 lira olan ve yaklaşık bin kişiye istihdam sağlayacağı öngörülen 18 yatırım teşvik belgesi iptal edildi....

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında 2022 Şubat’ta iptal edilen yatırım teşvik belgelerinin listesi yayımlandı.

Listeye göre, şubatta yatırım tutarı 4,4 milyar TL olan ve 30 bin 307 kişiye istihdam sağlayacağı öngörülen 697 yatırım teşvik belgesi iptal edildi. Yatırım teşvik belgesi iptal edilenlerin arasında Şanlıurfa’dan da çok sayıda şirket bulunuyor.

Buna göre, Şanlıurfa’da aralarında metal yapı malzemeleri, giyim eşyası, ilköğretim hizmetleri, tank, sarnıç ve metal muhafaza, halat, ip, sicim ürünleri üretimi yapacak 18 şirketin yatırım teşvik belgesi iptal edildi. Şanlıurfa’da toplam 975 kişiye istihdam oluşturması planlanan söz konusu yatırımların tutarı ise 113 milyon 24 bin 654 lira.

Şubat ayında Şanlıurfa’da iptal edilen yatırım teşvik belgeleri arasında en çok istihdam sağlayacak olanlardan biri 220 kişiyle Şanlıurfa Eğitim Hizmetleri Ticaret A.Ş. oldu. Şanlıurfa’da iptal edilen en yüksek yatırım tutarı ise Mercan İplik Tekstil Sanayi Şirketine yönelik 38 milyon lira oldu.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum