Ramazan’ın gözdesi hurmalar tezgahları süslemeye başladı;

Ramazan’ın gözdesi hurmalar tezgahları süslemeye başladı

Ramazan ayına sayılı günler kala iftar sofralarının vazgeçilmezi olan hurma, tezgahlardaki yerini aldı. Kutsal ayda yoğun olarak satılan hurma fiyatlarının ibresi bir anda yukarı dönerek zamlandı....

ŞANLIURFA -On bir ayın sultanı Ramazan'a çok kısa bir zaman kaldı. İftar sofralarının değişmezi hurmalar vitrinleri süslemeye başlarken, vatandaşlar bu yıl hurmayı oldukça zamlı fiyattan tüketecek.

İftar sofralarının olmazsa olmazı hurma, Şanlıurfa’da türüne göre kilosu 25 TL ile 85 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.

Hurma fiyatlarına geçen yıla göre yaklaşık yüzde 50 oranında zam gelmesine rağmen esnaf, vatandaşların hurmaya ilgisinden memnun.


ÇELİK: RAMAZAN GELENEĞİDİR

Kent merkezindeki tarihi çarşıda hurma satan esnaf Süleyman Çelik, hurma satışlarının zamlı fiyatlara rağmen iyi olduğunu söyledi. “Hurma bizim geleneğimizdir” diyen Çelik, şunları söyledi:

“Geçen yıla göre bu yıl hurma fiyatlarında artış yaşandı. İnsanlar yine de gelenek olduğu için gelip hurma alıyor. Geçen yıl fiyatlar 20-25 lira arasındaydı. Bu yıl ise 30-35 lira arasında değişiyor. Vatandaşlar baklava yiyeceğine hurma yiyiyor çünkü baklava gibi tatlılar hem ağır hem de içerisinde glikoz bulunuyor. Hurmanın vücuda faydası var. Ramazan ayı yaklaştıkça hurmaya olan talep de yavaş yavaş artıyor. Vatandaşlar bütçesine göre hurma alıyor. En çok Medine ve İran hurmaları talep ediliyor. Hurma geçen yıla göre yüzde 50-60 oranında zam geldi.”

 

KORKMAZ: RAMAZAN YAKLAŞTIKÇA TALEP ARTIYOR

Esnaflardan Hüseyin Korkmaz ise her çeşit hurmayı sattıklarını belirterek, “Geçen yıla göre her şeyin fiyatı artı. Bu artış hurmaya da yansıdı. İran hurması 30 lira, yumuşak hurma 30 lira, Bağdat Hurması 25 lira ve Medine hurmasını 70 liradan satışa sunuyoruz. Ramazan’a günler kala vatandaşların ilgisi de artıyor. Önümüzdeki günlerde daha da hareketlilik yaşanacağını düşüyoruz” diye konuştu.

 

ARSLAN: GEÇEN SENEYE GÖRE HURMA FİYATLARI ARTTI

Hurma satan esnaflardan Bekir Arslan ise her gıdada yaşanan fiyat artışının hurmada da yaşandığını belirterek, “Örneğin geçen sene Medine hurmasını 45 liraya satarken bu yıl 85 liraya veriyoruz. İran hurmasını geçen yıl 15 liraydı, bu yıl 25 liraya kadar çıktı. Her üründe fiyatlar arttığı için doğal olarak hurma fiyatlarında da artış yaşandı” dedi.


SOYASLAN: HURMALAR PAHALI

Vatandaşlardan Menduh Soyaslan ise çarşıdaki hurma fiyatlarını yüksek bulduğunu söyledi. Soyaslan, “Ramazan’a az kaldı, biz de hurma almaya geldik. Bu yıl hurmalar pahalı olmuş. Her şeye zam geliyor. Allah herkese yardım etsin. Alım gücümüz eskisi gibi değil. İnşallah bu zamlar durur, biz de biraz rahatlarız” ifadesini kullandı.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum