Urfalı Rektör Yardımcısı’nın görevden alınmasına tepkiler dinmiyor;

Urfalı Rektör Yardımcısı’nın görevden alınmasına tepkiler dinmiyor

Tarım ve Orman Bakanlığı’nda Daire Başkanlığı görevini yürüten Şanlıurfalı Habib Arslan, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu’nun görevden alınmasına tepki göstererek, üniversite rektörünün yasalara göre yönetim gerçekleş...

Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Şanlıurfalı Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, iddiaya göre, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik'in “istifa et” baskısına boyun eğmedi. Bunun üzerine Güllüoğlu, Rektör Çelik tarafından görevinden alındı.

Urfalı Güllüoğlu’nun Rektör Yardımcılığı görevinden alınması birçok kesimden tepki çekti. Son olarak Tarım ve Orman Bakanlığı’nda Daire Başkanlığı görevini yürüten Şanlıurfalı Habib Arslan da Rektör Çelik’i eleştirdi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Arslan, Çelik’in üniversiteyi yasalara göre yönetmediğini kaydetti. Arslan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Rektör Bey, üzülerek söylüyorum, üniversiteyi yasalara göre yönetmiyor. Misal: Edirne'de Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünde çalışan bir Urfalı mühendis tayinini Urfa'ya aldırıyor. Edirne Tıp Hastanesinde radyoloji teknikeri olan eşi de eş durumundan Harran Tıp'a tayin istiyor. Gel gör ki, Rektör Bey bu eş tayinine müsaade etmiyor. Elinde boş bulunan kadroları teknik personel için kullanacağını mazeret olarak sunuyor. Hem de Urfa'nın sağlık personeline en üst seviyede ihtiyaç olan bir dönemde... Bu durum yaklaşık bir yılı aşkın bir süredir böyle...

Aile bütünlüğü bir yılı aşkın süredir bozulmuş durumda. Şimdi Urfalı mühendis genç, yaşlı annesiyle Urfa'da görevine devam ediyor. Eşi ise 3 çocuğuyla Edirne'de görevine devam ediyor. Genç mühendis, şimdi ya sabır diyerek, tekrar ailesinin yanına Edirne'ye geri gitmek istiyor.  Şimdi de Urfalı mühendisimizin karşısına başka prosedürler çıkıyor. Anlayacağınız tekrar Edirne'ye çocuklarının yanına da dönemiyor. Memleketi Urfa'ya hizmet etmek için tayin isteyen Urfalı mühendis genç, maalesef Rektör Beyin yasa tanımaz tutumu sebebi ile çaresiz bir durumda!”

DAHA ÖNCE DE GÖREVDEN ALINANLAR OLMUŞTU

Rektör Çelik döneminde, Urfalı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit Ahmet Oymak ardından da yine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Esra Siverekli istifa etmişti. Rektör Çelik tarafından Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Baş Hekimi Doç. Dr. Ahmet Güzelçiçek de iki defa görevinden almış ancak özellikle Sivil Toplum Kuruluşlarının baskısı üzerine geri adım atarak yeniden göreve iade etmişti.

PROF. DR. GÜLLÜOĞLU KİMDİR?

Urfa’nın Kurtuluş Savaşında büyük emekleri olan 12'lerden Güllü Ailesinin bireylerinden biri olan Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu evli, 3 çocuk babası.

Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi olan Urfalı Rektör Yardımcısı Güllüoğlu, 2020 yılı nisan ayında Genel Sekreterlik görevinden Rektör Yardımcılığı görevine atandı.

Başarılı bir akademik geçmişi olan Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı, Fizik Elektromanyetizma, Atom, Molekül ve Lazer Fiziği, Matematiksel Fizik alanındaki çalışmalarıyla ön plana çıkan bir akademisyen.

BİHA

 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum