Karaköprü'de Dünya Su Günü etkinliği;

Karaköprü'de Dünya Su Günü etkinliği

Karaköprü Belediyesi, 22 Mart Dünya Su Günü münasebetiyle farkındalık oluşturmak ve suyun önemini anlatmak için çocuklarla etkinlik düzenledi....

Karaköprü Belediyesi Çevre Koruma Birimi ve paydaş sivil toplum kuruluşları birlikteliğinde Dünya Su Günü vesilesiyle suyun önemi için farkındalık oluşturacak etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinliğe Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, TEMA Vakfı Şanlıurfa İl Temsilcisi Prof. Dr. Ali Rıza Öztürkmen ve diğer paydaş kuruluşların temsilcileriyle öğrenciler katıldı.

Dünya su günü etkinliğinde öğrenciler suyun önemini anlatan pankartlar taşırken, günün önemini anlatan kısa skeç gösterisi ve işitme engelli öğrencilerin işaret diliyle suyun değerinin anlatımı gerçekleştirildi.

Paydaş sivil toplum kuruluşları tarafından açılan stantlarda da suyun, toprağın ve doğanın önemini anlatan materyaller sergilendi.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, bu tür etkinliklere önem verdiklerini kaydetti. Suyun canlılar için ne kadar önemli olduğunun, israf edilmemesinin anlatılması için güzel bir etkinlik yapıldığını belirten Baydilli, konuşmasında şu ifadelere yer veri:

“Su doğru bir şekilde kullanıldığında hayattır ancak yanlış kullanıldığında ve gereken önem verilmediğinde hastalığa dönüşür. Dünyanın dörtte üçü sudan oluşur, yani hayatımızın her alanında hayati değer taşıyan suyu israf etmeden kullanmamız ve suların kirlenmemesi için doğayı temiz tutmamız önemlidir. Bu güzel etkinliği düzenleyen çevre koruma birimimize, paydaşlarımıza ve katılan değerli öğrencilerimize teşekkür ediyorum”.

BİHA

 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum