Şanlıurfa’da ilk defa oy kullanacak ‘Z kuşağı’ sayısı;

Şanlıurfa’da ilk defa oy kullanacak ‘Z kuşağı’ sayısı

2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde Türkiye’de 6 milyon 503 bin 442 genç ilk defa oy kullanacak. Şanlıurfa’da bu rakam 190 bin 279....

AK Parti’nin TBMM'ye sunulan Yeni Seçim Yasasında, 'Z kuşağı' olarak adlandırılan gençlerin sandığa gitmemeleri için plan yaptığı iddia edilmişti. CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, genç seçmenlerden rağbet görmediğini ileri sürdüğü AK Parti ile MHP’nin Meclis’e sunduğu yeni seçim yasasında genç seçmenin oy kullanmaması için her şeyi yaptığını savundu. Toprak, seçmen kütükleriyle ilgili değişiklik yapıldığını iddia etti.

Bu iddialar 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ne kadar gencin ilk kez oy kullanabileceğini akıllara getirdi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde Türkiye’de 6 milyon 503 bin 442 genç ilk defa oy kullanacak.

Seçimde oy kullanacak en fazla genç İstanbul’da bulunuyor. TÜİK’in 18-22 yaş aralığında olan kişi sayılarına ilişkin 2021 yılı verilerine göre, gelecek yılki seçimlerde ülkenin en büyük şehrinde 1 milyon 171 bin 979 genç oy kullanabilecek.

Şanlıurfa da genç nüfusuyla dikkat çekiyor. TÜİK verilerine göre, Şanlıurfa’da 2023 seçimlerinde oy kullanabilecek genç sayısı 190 bin 279.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum