Urfalı profesörden asgari ücrete ikinci zam tahmini;

Urfalı profesörden asgari ücrete ikinci zam tahmini

Finans profesörü Urfalı Özgür Demirtaş, son günlerde gündeme gelen asgari ücrete ikinci zam tartışmalarına katıldı. Demirtaş, zammın ne kadar olacağı ve tarihine ilişkin öngörülerini paylaştı....

Babası Urfalı olan ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, asgari ücrete ikinci bir zam geleceğini fakat bu fiyat artışının da vatandaşın çektiği sıkıntıları dindirmeyeceğini öne sürdü.

AK Parti Grup Başkanvekilli Cahit Özkan geçtiğimiz gün katıldığı bir programda “Biz maliyetlere asgari ücretli vatandaşımızı ezdirmeyeceğiz. Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız” ifadelerini kullanmıştı.

3-4 AYA BİN TL ZAM YAPILABİLİR

Bu söylemlerin ardından kamuoyunda asgari ücrete ikinci zam gelecek mi soruları artmaya başladı. Finans profesörü Özgür Demirtaş da konu hakkında beklentilerini ve düşüncelerini sosyal medya hesabından paylaştı. Demirtaş asgari ücrete 3-4 aya kadar bin TL zam yapılacağını iddia etti.

Demirtaş, asgari ücrete yapılacak artışın hiçbir şeye çare olmayacağını aktardığı sosyal medyadaki paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Tahmini mi yazayım: Hükümet asgari ücrete 3-4 aya 1000 TL daha zam yapar. Ama insanlar bu Yaz sonu 5250 TL ile şu anki 4250 TL ile alabildiklerinden daha az meyve, sebze, et, süt vs alabilirler. Bu yazdıklarım yine gerçek olur. Twitler atılır. Ama bir şey değişmez…”

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum