Arkant: Sularımızı boşa harcamayalım;

Arkant: Sularımızı boşa harcamayalım

Halk Sağlığı ve Çevre Sağlığı Uzmanı Dr. Ceren Arkant, 22 Mart Dünya Su Günü münasebetiyle yayımladığı mesajında, “Sularımızı dikkatli kullanalım boşa harcamayalım” ifadelerini kullandı....

ŞANLIURFA - Halk Sağlığı ve Çevre Sağlığı Uzmanı Uzm. Dr. Ceren Arkant, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Arkant, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü olarak halkın tüketimine sunulan içme kullanma suları, ambalajlı sular, yüzme suları, yüzme havuzları ve kaplıcaların sağlık ve güvenli olup olmadıklarını izleme ve denetleme görevini yürütmekte olduklarını kaydetti.

İçme sularının klorlanması halk sağlığı alanındaki en önemli gelişmelerden biri olduğunu belirten Arkant, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Halen mevcut alternatifleri arasında en güvenilir dezenfeksiyon yöntemi klorlamadır. Bu kapsamda il genelinde kent ve kırsal yerleşim yerlerinde günlük klor ölçümleri ile birlikte yılda ‘5 bin’ civarında kimyasal ve mikrobiyolojik su numunesi alarak halk sağlığı laboratuvarlarında analizi ile şebeke sularının takibini yapmaktayız. Ayrıca ilimizde piyasaya sürülerek satışı yapılan ambalajlı su olarak tanımladığımız şişelenmiş suların üretim ve satış yerlerini denetleyerek yıl içinde belli periyotlarla ambalajlı sulardan piyasa gözetimi ve denetimi kapsamında numuneler alarak halk sağlığı laboratuvarlarımızda analizlerini yapmaktayız. İklim krizi sebebiyle sağlıklı ve güvenli suya erişim gittikçe zorlaşıyor. UNICEF verilerine göre dünya genelinde her 10 kişiden 3’ü bulaşıcı hastalıklarla mücadele için temel el yıkama olanaklarından yoksun. Bu nedenle sularımızı dikkatli kullanalım boşa harcamayalım. Su, dünyanın her noktasında yaşamı ifade eden bir değerdir. Su kaynaklarımızı ve geleceğimizi koruyalım. 22 Mart Dünya Su Günü Kutlu Olsun”

BİHA

 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum