Bakan Nebati: Çiftçilerimiz enerjiden kazanç elde edecek;

Bakan Nebati: Çiftçilerimiz enerjiden kazanç elde edecek

Şanlıurfa’da İş Dünyası GES ve Sulama Kanalları Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Bakan Nebati, DSİ ve TOKİ işbirliğiyle Urfa’da 8 projenin yapılacağının müjdesini verdi....

ŞANLIURFA -Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa'da İş Dünyası GES ve Sulama Kanalları Tanıtım Toplantısı'nda Şanlıurfa için önemli açıklamalarda bulundu.

Özel bir otelin toplantı salonunda düzenlenen programa; Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yanı sıra Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda iş dünyasından temsilci katılım gösterdi.

 

ŞANLIURFA’YA ÖNEMLİ YATIRIMLAR

Toplantıda 90 milyar liralık projenin ayrıntılarını açıklayan Bakan Nebati, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz 253 proje ile 830 bin hektar alanı sulamaya hızlı bir şekilde başlayacağız. Bunu maliyeti de 90 milyar lira ve bu proje iki yıl içinde bitecek. Bütün ülkeyi kapsayacak şekilde tarımsal sulamaya kavuşturacağız. Urfa’da TOKİ ve DSİ ile birlikte proje sayısı 8, sulanacak alan 79 bin hektardır. Su bu ülkenin imkanlarıyla biriktirildi, barajlar yapıldı. Desteklemede sübvansiyonlar bir yere kadardır. Biz artık Allah’ın bize bahşettiği ve yılın büyük bölümünü güneşle geçiren toprakların ev sahibi olarak güneşten faydalanacağız. Burada elektriği bedava yapacağını söylüyor, git ilk önce İzmir ‘de Antalya’da yap.

Güneş enerji sistemlerini inşallah hızlı bir şekilde gerçekleştireceğiz. Tarımsal sulama tüketiminde Şanlıurfa yüzde 26’dır. Tarımsal sulamada abone borçluluk oranı Urfa’da yüzde 55’tir. Güneş enerjisinden faydalanan bir kitle var, bunu görüyoruz.  Çiftçilerimiz elektriği satarak ta para kazanacak. Çiftçilerimiz ihtiyacı olan elektriği kullanacak, ihtiyacından fazlasını satarak gelir elde edebilecek. Çiftçilerimiz damlama sistemine girmeli. Ziraat Bankası üzerinde hibe veriyoruz, faizsiz kredi veriyoruz, limitleri artırdık. Damlaya girin artık diyoruz. Tarlaları vahşi sulamayın, topraklarımıza yazık.

94 milyar lira ciddi bir rakamdır. Bin megabayt GES önemli bir tutardır. Bunu karşılayacak iradeyi koyan bizleriz. Amacımız üzümü hep beraber yemek, amacımız sizlere hizmet etmek. İnşallah en kısa zamanda bunların da yansımalarını göreceğiz”.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum