Urfa’da nevruz coşkusu;

Urfa’da nevruz coşkusu

Baharı müjdeleyen nevruz ülkenin dört bir yanında kutlanıyor. Şanlıurfa’da da 11 Nisan Stadyumu’nda gerçekleştirilen nevruz kutlamaları renkli görüntülere sahne oluyor....

Bu yıl “Dem dema serkeftinê ye” (Şimdi kazanma zamanı) şiarıyla gerçekleştirilen nevruz kutlamaları, ülkenin dört bir yanında kutlanıyor. Şanlıurfa’da da bolluğu, bereketi ve baharı müjdeleyen nevruz, Haliliye ilçesindeki 11 Nisan Stadyumu’nda gerçekleştirilen etkinlikle kutlanıyor.

Etkinlik polisin güvenlik önlemleri altında gerçekleştiriliyor. Stadyumun çevresindeki ana yollar trafiğe kapatılırken, alanın çevresi de demir bariyerlerle kapatılmış durumda. Etkinliğe katılanlar üst araması yapıldıktan sonra alındı. Katılımcıların çoğu yöresel kıyafetleriyle renkli görüntüler oluşturdu. Katılanlara yasa dışı slogan atılmaması için uyarıda bulunuldu. Etkinlikte nevruz ateşi yakıldı. 

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) öncülük ettiği nevruz kutlamalarına çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi de katıldı.

HDP Şanlıurfa Eşbaşkanı Ziya Çalışkan, etkinlikte yaptığı konuşmada her yıl nevruz ateşini yaktıklarını belirterek, “ Bizler de bugün alanlarda meydanlarda nevruz ateşimizi yakıyoruz ama asıl nevruz ateşi nerede biliyor musunuz, yüreklerimizde. Asıl nevruz ateşi zindanlarda, asıl nevruz ateşi Selahattin Demirtaş’ın kalbinde” ifadelerini kullandı.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum