Balıkgöl'de vatandaşa üzüm hoşafı ve ekmek ikramı;

Balıkgöl'de vatandaşa üzüm hoşafı ve ekmek ikramı

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Beşir Derneğince Balıklıgöl Platosu’nda vatandaşlara üzüm hoşafı ve ekmek ikram edildi....

ŞANLIURFA -18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Beşir Derneği tarafından tüm Türkiye’de ‘Çanakkale şehitlerimizin sofrasına misafir oluyoruz’ etkinliği düzenlendi.

Beşir Derneği tarafından tüm Türkiye’de ‘Çanakkale şehitlerimizin sofrasına misafir oluyoruz’ etkinliği kapsamında 43. Alay 1. Piyade Taburu 1. Bölük’ünün Çanakkale cephesindeki yemek listesine göre yemek dağıtımı yapıldı.

Etkinlik kapsamında, 1915 yılında Çanakkale’de mücadele eden 43. Alay 1. Piyade Taburu 1. Bölük’ünün yemek listesine göre vatandaşlara yemek dağıtımı yapıldı. Balıklıgöl Platosu’nda vatandaşlara listede yer alan üzüm hoşafı ve ekmek verildi.

Beşir Derneği, Şanlıurfa Eyyübiye Temsilcisi İbrahim Halil Buğurca, etkinlik kapsamında Çanakkale’de mücadele veren askerlerin hangi şartlarda savaştığını göstermek istediklerini belirtti. 

Birlik ve beraberliğin gücüyle dostlukların pekişeceğine dikkati çeken Buğurca, “Hemşerilerimize Çanakkale Zaferinin ve o tarih şuurunun yaşatılması için ecdadımızın o günkü bir günlük menüsü olan hoşaf ve ekmek ikramında bulunduk. Çünkü inanıyoruz ki o ruh yeniden hissedilir, yeniden ihya edilir, yeniden dirilirse her şey tarihte olduğu gibi bugün de yerli yerini bulur. Birlik, beraberlik ve kardeşliğin gücüyle dostluklar pekişir, mazlumlar kurtulur, vatan uğruna can veren aziz şehitlerimizin ruhları şad olur” ifadesini kullandı.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum