Urfalı şehit ailesine Övünç Madalyası verildi;

Urfalı şehit ailesine Övünç Madalyası verildi

Cumhurbaşkanlığı tarafından, Şehit Uzman Onbaşı Mustafa Alpaklı’nın ailesine verilmek üzere Şanlıurfa Valiliği’ne gönderilen Devlet Övünç Madalyası ve beratı, Vali Abdullah Erin tarafından aileye verildi....

ŞANLIURFA- Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle eş zamanlı Şanlıurfa Valiliği’ne davet edilen Şehit Mustafa Alpaklı’nın annesi Aysel ve babası Ali Alpaklı, Vali Abdullah Erin tarafından ağırlandı.

Şehit ailesi ile sohbet ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajını ileten Vali Erin, “Ne yaparsak yapalım, şehitlerimizin üzerimizde olan haklarını ödeyemeyiz. Şehitlerimizin asıl mükâfatı Allah katında verilecektir. Bu övünç madalyası ile şehitlerimize olan minnet duygumuz ifade edilmektedir. Şehitlerimizin yakınları, devletimizin ve milletimizin emanetleridir. Her zaman şehit ailelerimizin yanlarında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Şehit Uzman Onbaşı Mustafa Alpaklı, 16 Ocak 2020 tarihinde Suriye’nin Telabyad kentinde bomba yüklü aracın teröristlerce patlatılması sonucu şehit düşmüştü.

DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI

2933 Sayılı Devlet Madalya ve Nişanları Kanununun 2’nci maddesi gereğince Cumhurbaşkanı’nın kararı ve tevcihi ile yurt içinde veya dışında gösterdiği sorumluluk ve görev anlayışı içinde, feragat, fedakârlık, başarı ve yararlılık dolu çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı teşkil ederek malul olanlara ve şehit olan kişilerin kanuni mirasçılarına veriliyor.


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum