Haliliye'de bilgi yarışmasının finali yapıldı;

Haliliye'de bilgi yarışmasının finali yapıldı

Haliliye Belediyesi tarafından düzenlenen İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’u konu edinen liseler ara bilgi yarışmasını Prof. Dr. Necmettin Erbakan Anadolu Lisesi kazandı....

Haliliye Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen, 40 lisenin yarıştığı İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy Liseler Arası Bilgi Yarışması’nın finali Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Programa Haliliye Kaymakamı Metin Esen, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, İl Mili Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Şanlıurfa Fen Lisesi, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Anadolu Lisesi ve Şehit Tanju Sakarya Anadolu Lisesi’nin yarıştığı final, kıyasıya çekişmeye sahne oldu. Yarışma okullara İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy ile ilgili 10 soru yöneltildi. Yarışmayı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Anadolu Lisesi kazandı. Birinci olan okula Haliliye Belediyesi tarafından STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik)  merkezi kurulacak, ayrıca birinci gelen okulun öğrencilerine dizüstü bilgisayar hediye edildi. İkinci olan okulun öğrencilerine bisiklet, üçüncü okulun öğrencilerine de tablet bilgisayar hediye edildi.

CANPOLAT: GELECEĞE YATIRIM, GENÇLİĞE YATIRIMDIR

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, yarışma sonrasında yaptığı açıklamada, derece giren öğrencileri kutladı. Canpolat, ‘geleceğe yatırım, gençliğe yatırımdır’ bilinciyle hareket ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

“İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile beraber hareket edip doğru işler yapmaya, geleceğe doğru adımlar atmaya ve genç kardeşlerimize yatırım yapmaya devam ediyoruz. ‘Sen kazan okul kazansın’ sloganıyla birlikte yaklaşık 40 lisenin katıldığı bilgi yarışması gerçekleştirdik. Yarışmada birinci olan Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi Başta olmak üzere yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum”.

HABER MERKEZİ

 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum