Kabine bugün toplanıyor;

Kabine bugün toplanıyor

Kabine bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Rusya-Ukrayna savaşının toplantının ana gündem maddesi olması beklenirken, enerjide fiyat ve tedarik de toplantıda ele alınacak. Tarım ve Orman Bakanlığı görevine getirilen Vahit Kirişci de ilk ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılacak toplantının ana gündem maddesi Rusya’nın Ukrayna işgal etmesi olacak.

Toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yürüttüğü diplomasi trafiği hakkında kabine üyelerine bilgi vermesi bekleniyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da konuyla ilgili bir sunum yapması bekleniyor.

ENERJİ FİYATLARI VE TEDARİK MASADA

Bunların yanı sıra toplantıda, Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle yükselen enerji fiyatları ile enerji tedariki konusu da konuşulacak. Türkiye, konumu itibarıyla dünyanın doğal gaz ve petrol rezervlerinin yaklaşık yüzde 60’ına sahip bir bölgeye komşu durumda olması sebebiyle yeni dönemde dünya enerji pazarında merkez ülke olma konumunda.

Konuyla ilgili değerlendirmelerin yapılacağı toplantıda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in genel sürece ilişkin bir sunum yapacağı belirtiliyor.

ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından millete sesleniş konuşması yapacak.

 

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum