Sağlık Bakanlığı10 bin sözleşmeli personel ve 10 bin sürekli işçi alacak;

Sağlık Bakanlığı10 bin sözleşmeli personel ve 10 bin sürekli işçi alacak

Sağlık Bakanlığı’nın 5 bin 175’i hemşire olmak üzere 10 bin sözleşmeli sağlık personeli ile çeşitli kadrolara 10 bin sürekli işçi alımına ilişkin ilan Resmi Gazete’de yayımlandı. ...

Sağlık Bakanı  Fahrettin Koca’nın 12 Mart’ta açıkladığı, 10 bin sözleşmeli sağlık personeli pozisyonu ile 10 bin sürekli işçi kadrosu için alımı ilanı Resmi gazetede yayımlandı. Sağlık Bakanlığı  personel alımı başvurusu 15 Mart 2022 – 21 Mart 2022 tarihleri arasında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden yapılacak.

Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde toplam 10 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak.

5 BİN 175’İ HEMŞİRE

Adaylar tercihlerini, 15-22 Mart tarihlerinde, tercih kılavuzunda belirtilen kurallara göre, ÖSYM’nin internet sitesinden T.C. kimlik numarası ve şifresini girerek yapacak. Atama yapılacak 8 bin 844 kadrodan 5 bin 175’i hemşire, 800’ü ebe ve 3 bin 293’ü sağlık teknisyeni-sağlık teknikerinden oluşacak.

NEREYE BAŞVURU YAPILACAK?

Başvuruların  Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) “esube.iskur.gov.tr” adresinden ulaşabileceği ve başvurular 15-21 Mart tarihlerinde bu adres üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştirileceği belirtildi. Bakanlığın ihtiyaç duyduğu hizmet türleri ve mesleklerde alımlar il düzeyinde karşılanacak ve başvurularda kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nde kayıtlı olan adresleri dikkate alınacak.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum