Birecik’teki köprü meclis gündeminde;

Birecik’teki köprü meclis gündeminde

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında, Birecik ilçesinde yer alan köprüde çatlak ve çürüme olduğu gerekçesiyle yeni bir köprünün yapılması istendi....

ŞANLIURFA -Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 2022 Yılı Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın birinci birleşimi gerçekleşti.

Toplantı, Başkan Vekili Ahmet Kaytan başkanlığında ve meclis üyelerinin katılımıyla Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlendi. Toplantıda açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) grubunun verdiği soru önergesinde, Birecik’teki bulunan köprünün risk taşıdığı gerekçesiyle yeni bir köprünün yapılması talep edildi.

HDP grubunun verdiği soru önergesinde; şu ifadeler yer aldı:

“Şanlıurfa’nın Birecik ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesini ikiye bölen Gaziantep-Şanlıurfa karayolu üzerindeki köprü tehlike saçıyor. 1951 yılında inşa edilen köprüde çatlak ve çürükler oluşmasına rağmen binlerce kişi tarafından kullanılıyor. Güçlendirilmiş ayakları bulunmayan köprü büyük bir risk taşıyor. Birecik Devlet Hastanesi’nin yapımından sonra hastaneye gidenler tarafından kullanılan köprüden döküntüler başlamıştır. Köprünün yerine yeni bir köprünün inşasını HDP grubu adına arz ederiz.”



UDUM: KÖPRÜ YIKILMAK ÜZERE

Konuya ilişkin söz alan HDP Meclis Üyesi Cahide Udum, şunları dile getirdi:

“Birecik Devlet Hastanesi önce ilçe merkezindeydi, şimdi Birecik girişine alındı. Orada herhangi bir üst geçit yok. Daha önceleri bu köprü vatandaşların ekili tarlalarına gitmek için kullanıyorlardı. Şimdi o köprüde döküntüler mevcuttur. Ciddi anlamda orada hemen çalışma yapılması gerekiyor. Kurtuluş Mahallesi sakinleri tamamıyla o köprüyü kullanıyor. Herhangi bir risk oluşursa bu meclis sorumludur. Bu olayı önerge olarak verdik, sözlü olarak ta verdik. Köprü yıkılmak üzere…”.

 

Sinan ÖZDEMİR / BİHA

 

 

 

 

 

 

 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum