Urfa'da doktorlar iş bırakıyor -EK;

Urfa'da doktorlar iş bırakıyor -EK

Türkiye'deki sağlık sorunlarına dikkat çekmek için doktorlar 14 Mart Tıp Bayramı'nda iş bırakacak. Grev 3 gün sürecek....

Türkiye genelinde doktorlar iş bırakma eylemi yapacak. Şanlıurfa’da da gerçekleşecek iş bırakma eylemi 14-15-16 Mart tarihleri arasında olacak.

Doktorların iş bırakma eylemlerinin 14 Mart Tıp Bayramı’na denk gelmesi manidar.

Hekimler yaptıkları açıklamalarda üzerine yıkılan iş yükü nedeniyle nitelikli sağlık hizmeti üretilemediğine dikkat çekiyor.

Hastaneye para kazandırma, ciroyu yükseltme, performansa göre döner sermaye alma baskıları nedeniyle hekimler gelecekleriyle ilgili endişe içinde olduklarını dile getiriyorlar.

TTB’DEN AÇIKLAMA

Türk Tabipleri Birliği (TTB), 14 Mart Tıp Bayramı’nda iş bırakacaklarını açıkladı.

Bu nedenle 14-15 Mart tarihlerinde hiçbir sağlık kurumunda, acil sağlık hizmetleri dışında, sağlık hizmeti verilmeyeceği açıklandı.

TTB’nin açıklamasına göre, “Hakkımız Olanı Alacağız!” başlığı ile gidilecek iş bırakma eylemi süresince acil hastalar, diyaliz hastaları, acil ve riskli gebeler, çocuk aciller, kanser hastaları, yoğun bakım hastalarının bakımı aksamayacak, yoğun bakım ve yatan hastaların tıbbi zarar görmemeleri için özel gayret gösterilecek.

GREV 3 GÜNE ÇIKARILDI

Öte yandan grevin 3 güne çıkarıldığı belirtildi. Hekim Birliği Sendikası'ndan yapılan açıklamada da "Biz hekimler şiddete uğramamak için sendika kararı ile 14-15-16 Mart itibari ile iş bırakma hakkımızı kullanmaktayız" denildi.

BİHA


BİHA

 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum