Urfa’da ‘Göbeklitepe’de kadın izleri’ sempozyumu;

Urfa’da ‘Göbeklitepe’de kadın izleri’ sempozyumu

Şanlıurfa’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle ‘Göbeklitepe’de kadın izleri’ konulu sempozyum ve karma resim sergisi başladı....

ŞANLIURFA -Uluslararası Ekolojik Kadın Köyü Derneği, Of Örtülü Derneği ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ortaklığında, İstanbul Medya Derneği’nin desteği ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında ‘Göbeklitepe’de kadın izleri’ konulu sempozyum ve Uluslararası karma resim sergisi Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezi’nde start aldı.

Sempozyuma; AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, Uluslararası Ekolojik Kadın Köyü Derneği Başkanı Hüzün Yücel, İstanbul Medya Derneği Başkanı Ali Rıza Yıldız, Of Örtülü Derneği Başkanı Hidayet Sevencan ve çok sayıda kadın katıldı.

AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, Doğu ve Güneydoğu’da ataerkil ve geleneklerine bağlı bir toplumda kadın olmanın zorluklarını anlattı.

Bu toplumlarda kadın olabilmenin iş hayatında, ticarette büyük zorluklar getirdiğini belirten Polat, “Bu toplumun sınırlarını aşmadan yürüdüğünüz zaman bu toplum size yol açıyor. Bir kadının en önemli görevi anneliktir. Daha sonra iş kadınlığı gelir. Bunları sıralamaya koyabilmek bir kadın olarak bu yolda yürüyebilmek önemli bir şeydir” dedi. 

1999’lu yıllarda karar mekanizmalarında, siyasette ve ticarette kadının olmadığını ifade eden Polat, konuşmasına şöyle sürdürdü:

“Ama daha sonraki yıllarda birlik ve beraberlik içinde yaptığımız çalışmalarla bu şehirde gün geçtikçe kadın sayısını arttırmaya başladık. Kadınların sayısı artmaya başlayınca onlara girişimcilik eğitimleri verip ticari hayata kazandırılmasını sağladık. Ticari hayata adapte ettikten sonra sivil toplum kuruluşlarıyla hemhal edip topluma faydalı bir şey yapabilmeleri adına yönlendirdik. Sivil toplumdan sonra ticaret odası meclislerinde, belediye meclislerinde birer tanede olsa kadın olmaya başladı”.

Sempozyum, çeşitli etkinliklerle 13 Mart'a kadar devam edecek.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum