TBB Başkanı Sağkan: Annenin tek isteği adalet ve adil bir yargılama;

TBB Başkanı Sağkan: Annenin tek isteği adalet ve adil bir yargılama

TBB Başkanı Sağkan, Şanlıurfa Adliyesi önünde tuttuğu ‘adalet nöbetinde’ bir yılı geride bırakan Şenyaşar ailesini ziyaret etti. Sağkan, “Annenin tek isteği adalet ve adil bir yargılama. Bu talebe kim kayıtsız kalabilir” dedi....

ŞANLIURFA -Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, beraberindeki bazı illerin baro başkanlarıyla, Şanlıurfa Adliyesi önünde bir yıla aşkındır ‘adalet nöbeti’ tutan Şenyaşar ailesine destek ziyaretinde bulundu.

TBB Başkanı Sağkan, Şanlıurfa Adliyesi önüne Adıyaman Barosu Başkanı Bilal Doğan, Batman Barosu Başkanı Erkan Şenses, Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, Mardin Barosu Başkanı İsmail Elik, Muş Barosu Başkanı Kadir Karaçelik, Siirt Barosu Başkanı Kenan Bilge, Şanlıurfa Barosu Başkanı Mehmet Velat İzol, Şırnak Barosu Başkanı Rojhat Dilsiz ve Van Barosu Başkanı Zülküf Uçar ile geldi.

 

SAĞKAN: BU BİZİM HEPİMİZİN AYIBIDIR

TBB Başkanı Erinç Sağkan, Şenyaşar ailesine her zaman destek vereceklerini belirterek, Emine Şenyaşar’ın adalet arayışının herkesin ayıbı olduğunu söyledi. Sağkan, şunları ifade etti:

“Yaklaşık 4 yıl önce işlenen cinayetlerin hala aydınlatılmamış olması üzerine bir anne, gözlerinin önünde katledilen, linç edilen eşinin aynı şekilde hastanenin önünde öldürülen iki çocuğunun haklarını savunmak için bir yıldır yağmurda, çamurda, güneşin altında nöbet tutmak zorunda bırakılıyor. Bu bizim hepimizin ayıbıdır. Gözlerinin önünde çocukları öldürülen bir kadına bunu yaşatmamalıyız. Adaleti tesis etmeliydik ve bir nebze olsun o gözyaşlarını dindirebilmeliydik. Ancak bir anne, çocuklarını öldüren kişiler yargılanabilsin diye bir yıldır burada sesini duyurmaya çalışıyor.”

“Aileyi terörizme etmeye çalışmak hangi vicdana sığar” diyen Sağkan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Emine Şenyaşar tüm Türkiye’ye sesini duyurmaya çalışıyor. Annenin tek isteği adalet ve adil bir yargılama. Bu talebe kim kayıtsız kalabilir, buna kim hukuksuz diyebilir. Bu talebin içeriğinden yola çıkarak farklı unsurlarla bu aileyi terörizme etmeye çalışmak hangi vicdana sığar? En başta bunu sorgulamak gerek. Bizler hukukçularız. Her şeyden önce bu ülkedeki yurttaşlara adaletin tesis edildiğini göstermek, onlara inandırmak zorundayız.”

 

İZOL: “BU ADALET MEŞRU BİR TALEPTİR”

Şanlıurfa Barosu Başkanı Mehmet Velat İzol da Şenyaşar ailesini nöbetlerinin 123’üncü gününde ilk ziyaret ettiklerini belirterek, “Değil 123. Gün, bin 23 gün de sürse bu adaletin meşru bir talep olduğunu biliyoruz, her zaman bu talep bizce de meşrudur. Şenyaşar ailesinin her zaman yanındayız” diye konuştu.

Annesiyle bir yıldır kesintisiz nöbet tutan Ferit Şenyaşar, gelen heyete teşekkür ederek “Bizim umudumuz hukuk örgütleridir” ifadesini kullandı.

Anne Emine Şenyaşar da biran önce adaletin sağlanmasını istedi. 

Heyet, aile ile birlikte bir süre nöbet tuttuktan sonra alandan ayrıldı. 

BİHA

 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum