Şanlıurfa, şehit polislerini uğurladı;

Şanlıurfa, şehit polislerini uğurladı

Haliliye’de dün silahlı saldırıda şehit düzen polisler için İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi....

ŞANLIURFA – Şanlıurfa’nın  Haliliye ilçesinde Tandoğan Mahallesinde dünkü silahlı saldırıda şehit olan komiser yardımcısı Abdullah Yasir Binici ve polis memuru Cemal Bozkurt’un naaşları memleketlerine uğurlanıyor.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan şehit polisler için İl Emniyet Müdürlüğü  bahçesinde tören düzenlendi.

Törene Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İl Emniyet  Müdürü Selçuk Doğuş, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı'nın da aralarında bulunduğu protokol üyeleriyle şehit polislerin görev arkadaşları ve acılı ailelerle yakınları katıldı.

Tören alanına şehitlerin naaşı polislerin omuzlarında getirildi. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende şehitlerin yakınlarının güçlük ayakta durduğu görüldü.

Törende bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, tarifsiz bir hüzün ve derin bir üzüntü içerisinde olduklarını söyledi. "Emniyet teşkilatımızın cesur ve kahraman iki evladını kaybetmenin çok büyük ve derin hüznünü yaşıyoruz" yaşıyoruz diyen Vali Erin, "Dualarla, tekbirlerle ve Fatihalarla kahraman evlatlarımızı önce baba ocaklarına oradan da ebediyete, Yüce Rabbimizin katına cennete ve Peygamberimizin komşuluğuna uğurlamış olacağız. Bu vesileyle aziz şehirlerimizin eşleri, çocukları, anne ve babaları başta olmak üzere bütün milletimize ve emniyet teşkilatımıza başsağlığı dileklerimizi iletiyor, şehitlerimize Cenabı Allah'tan rahmet ve mağfiret temenni ediyorum. Çok kıymetli kardeşlerim onlar elbette ölü değiller, onlar şüphesiz diridirler, Rabbimin katında en yüce en yüksek makama ulaştılar, eriştiler" ifadelerini kullandı. 

Vali Erin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şehadet vatan için bayrak için kutsal değerlerimiz için toplumun huzuru, güveni, refahı için mücadele etmek üzere çıktığımız yolculuğun en güzel şekliyle noktalanması demektir. Bugün için şehitlerimize karşı boynumuzun borcunu ödeyeceğiz. Bu vatana bu bayrağa birliğimiz beraberliğimiz için kahramanca mücadele eden güvelik birimlerimize el uzatan, namluyu doğrultanlar hangi akıbetle karşı karşıya kaldılarsa bu hain de bu alçak da er veya geç etkisiz hale getirilecek ve hak ettiği bir cezayla karşı karşıya kalacaktır."

Polislerin naaşları cenaze nakil araçlarına yüklenerek memleketlerine gönderilecek.  

Komiser Yardımcısı Abdullah Yasir Binici’nin naaşı havayoluyla İstanbul’a, polis memuru Cemal Bozkurt’un naaşı kara yoluyla memleketi Gaziantep’in Karkamış ilçesine uğurlanacak.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum