Onarılan okul hizmete girdi;

Onarılan okul hizmete girdi

Suriye’nin Telabyad şehrinde bulunan Şarki Ortaokulu, Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda temin edilen dış fonlarla onarılarak eğitim öğretimin hizmetine sunuldu....

ŞANLIURFA- Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) koordinasyonunda, Barış Pınarı Bölgesinde insani yardım faaliyetleri sürdüren Ensar İnsani Yardım Derneği ile Beytulmal Derneği tarafından baştan sona onarımı tamamlanan Telabyad Şarki Ortaokulu, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Telabyad Şarki Ortaokulu’nun açılışı münasebetiyle düzenlenen törene, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Vali Yardımcısı ve Telabyad Koordinatörü Oğuzhan Erdi Atak, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, Telabyad Mahalli Meclis Başkanı Salih Hacı Abdullah, Ensar İnsani Yardım Derneği ile Beytulmal Derneği temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Vali Erin, Telabyad ve Resulayn’da yaklaşık 51 bin öğrenci, 2 binden fazla öğretmen ve 500 okul bulunduğunu, bu okulların tamamının Barış Pınarı Harekâtı öncesinde terör örgütleri tarafından tahrip edildiğini belirtti.

Bugüne kadar 100 okulun bakım onarımının insani yardım dernekleri ve uluslararası fonlar aracılığıyla tamamlandığını, otuz kadar okulda ise çalışmaların devam ettiğini ifade eden Erin, “Önümüzdeki dönemde geriye kalan okulların da onarımlarını tamamlayarak, bölgede eğitim öğretimin kalitesini iyileştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Erin, Beytulmal Derneği’nin daha önce de üç okulun bakım onarımını yaptığını, yüzlerce yetim çocuğa burs verdiklerini ve çok sayıda okulun içme suyu ihtiyacını gidermeye yönelik çalışmalar yaptıklarını, okullara yakıt temin ettiklerini ifade etti.

Barış Pınarı Bölgesinin insani yardım derneklerinin ve uluslararası yardım kuruluşlarının hizmetleriyle her geçen gün daha da güzelleştiğini dile getiren Vali Erin, konuşmasına şöyle devam etti:

“Daha önce terör işgali altındaki bölge, Barış Pınarı Harekâtıyla huzur ve güven adası haline geldi. Mahalli Meclisler ve diğer kurumlar, her geçen gün daha iyi hizmet sunuyor. Meclise ve kurumlara Türkiye Cumhuriyeti olarak yol göstermeye, danışmanlık vermeye, destek olmaya devam edeceğiz”.

BİHA

 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum