‘Adalet nöbetinde’ 1 yıl geride kaldı;

‘Adalet nöbetinde’ 1 yıl geride kaldı

Şanlıurfa’da Şenyaşar ailesinin adliye önünde başlatmış olduğu ‘adalet nöbetinde’ 1 yıl geride kaldı. Bazı sivil toplum kuruluşu ve insan hakları savunucuları adliye önünde aileye destek açıklaması yaptı....

ŞANLIURFA – Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 2018 seçimleri öncesinde AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınlarıyla Şenyaşar ailesi arasında yaşanan kavgada esnaf Hacı Esvet Şenyaşar, oğulları Adil ve Celal Şenyaşar, milletvekilinin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız hayatını kaybetti. 8 kişinin de yaralandığı olayın ardından Fadıl Şenyaşar ile vekilin ağabeyi Enver Yıldız tutuklandı. Olayda 2 oğlu ve eşini kaybeden, 1 oğlu da hapishanede olan Emine Şenyaşar, oğlu Ferit Şenyaşar’la Şanlıurfa Adliyesi önünde Mart 2021’de ‘adalet nöbeti’ başlattı.

Ailenin adliye önündeki adalet arayışında 1 yıl geride kaldı. Bazı siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşu ve insan hakları savucuları öğle saatlerinde adliye önünde aileye destek açıklamalarında bulundu.

GÜNAY: “ADALET, İKTADARIN ALETİ HALİNE GELDİ”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Ebru Günay, Şenyaşar ailesinin adalet nöbetinde bir yılı geride bıraktığını belirterek, “Bu adalet arayışı Türkiye’nin tamamının aradığı adalet arayışıdır. Hukukun ve adaletin iktidarın aleti haline geldiğini görüyoruz” dedi.

Günay, iktidarın bu süreçte olayın gerçek faillerini koruduğunu ileri sürerek, “Emine anne adalet arayışında Urfa adliyesi önünde kar, yağmur, sıcak demeden nöbet eylemini sürdürdü ve tam 1 yılını doldurdu. Urfa adliyesi önünden yükselttiği adalet haykırışı Türkiye’nin her yerinde milyonların yüreğinde ses ve yankı buluyor. Biz 1 yıl değil, kaç yıl olursa olsun Şenyaşar ailesiyle birlikte, direnmeye, adalet aramaya ve gerçek adaleti tesis edinceye kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

PAYDAŞ: “ADALET ARAYIŞI GÖRMEZDEN GELİNDİ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Yönetimi adına avukat Ronayi Paydaş, kan akan olayda adalet mekanizmasının işlemediğini kaydetti. Paydaş, şunları söyledi:

“Emine Şenyaşar’ın adalet arayışı görmezden gelinmiştir. Bozulmuş yargı sistemi Emine annenin adalet arayışına kör, sağır ve dilsiz kalmıştır. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak genel başkanımızdan her kademedeki üyelerimize kadar Emine Şenyaşar’ın yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz.”

TÜYSÜZ: “ADALET YERİNİ BULUNA KADAR YANINDA OLACAĞIZ”

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İl Başkanı Ahmet Tüysüz, Suruç’ta olayında yaşandığında kendisinin baro başkanı olduğunu belirterek şunları söyledi:

“O gün de ilk açıklamayı en sert haliyle ben yaptım. Baro adına demiştim ki iki kardeş arasında bir kavga olabilir, biri vefat etmiş olabilir. Asıl yaşanan katliam sağlam bir şekilde ayakları ile hastaneye giden ve orada kameraların önünde özellikle oksijen tüpüyle, silahla ve bıçakla darp edilerek öldürülmesidir. O gün de o zulme karşı sesimizi yükselttik, bugün de sesimizi yükseltiyor ve bundan sonra da Emine hanımın yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. Adalet yerini bulana kadar da yanında olmaya devam edeceğiz.”

BARO DOSYANIN TEKRAR AÇILMASINI İSTİYOR

Şanlıurfa Barosu yöneticisi Nahide Polat Aslan da olaya ilişkin dosyanın tekrardan açılması gerektiğini ifade etti. Aslan, “Bu dosyanın tekrardan açılması için görüşmeler yapıyoruz. Emine anne bugün itibarıyla birinci yılını doldurduğu bu adalet nöbetinde, haksızlığı, hukuksuzluğu yaşadı. Kar, kış demeden soğuğa rağmen bu nöbetten vazgeçmedi. Emine anne defalarca gözaltına alınmaya çalışıldı, kendisine para cezaları kesildi. Hakaret etti gerekçesiyle milletvekiline sürekli ifadeye çağrıldı. Her ne olursa olsun yılmadı. Biz Emine annenin adalet arayışında yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.  

BİHA


 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum