Son ankete göre ekonomik kriz ülkedeki en büyük sorun;

Son ankete göre ekonomik kriz ülkedeki en büyük sorun

Gezici Araştırma’nın yaptığı son ankete göre Türkiye’nin en büyük sorunu yanıt buldu. Araştırma ayrıca AK Parti içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sonraki en popüler ismi de ortaya çıkardı....

Kamuoyu araştırma şirketi Gezici Araştırma’nın 26-27-28 Şubat tarihlerinde Türkiye genelinde sosyal, ekonomik, politik ve kültürel konularla ilgili seçmenin algısını belirlemek üzere yaptığı araştırmada dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı. Çalışma 2 bin 368 katılımcıyla 22 il 75 ilçe ve 130 mahallede yer alan hanelerde yüz yüze görüşme yapılarak yürütüldü.

MİLLET İTTİFAKI ÇÖZER: YÜZDE 40,1

“Şu an ülkemizin en önemli sorunu nedir?” sorusuna halkın yüzde 71,6'sı ekonomik sıkıntılar olduğunu ifade ederken yüzde 36,2'si işsizlik ve yüzde 13,1'i eğitim sorunu olduğunu belirtti.

2018 seçimlerinde AK Parti'ye oy vermiş ancak şimdi oy vermeyeceğini söyleyen seçmenlere, “Cumhur İttifakı’na verdiğiniz destekten vazgeçmenizin nedenleri nelerdir?” sorusu soruldu. Seçmenlerin, yüzde 29,8'i ekonomik gelecek kaygılarından dolayı desteğinden vazgeçmek istediğini ifade ederken, yüzde 8,8'i yeni cumhurbaşkanlığı sistemini yanlış bulmasından, yüzde 5,9’u ise liyakatsizlikten dolayı desteğinden vazgeçmek istediğini belirtti.

EKONOMİK SIKINTININ SORUMLUSU KİM?

Araştırmada, “Size göre ülkenin ekonomik sorunlarını kim çözebilir?” sorusu da soruldu. Katılımcıların yüzde 40,1'i Millet İttifakı'nın çözebileceğini ifade ederken, yüzde 37,6'sı Cumhur İttifakı'nın ekonomik sorunların üstesinden gelebileceğini kaydetti. “Ülkedeki ekonomik sıkıntının sorumlusu kim?” sorusuna halkın, yüzde 51,1'i hükümet cevabını verirken, yüzde 26,6'sı dış güçler, yüzde 11,6'sı ise muhalefet olduğunu ifade etti.

SOYLU İSMİ ÖN PLANDA

Araştırmada ayrıca seçmene " AK Parti içinde Erdoğan dışında en beğendiniz kişi kimdir?" diye de soruldu. Erdoğan'dan sonra en beğenilen ismin Süleyman Soylu olarak çıkması dikkatİ çekti.

Araştırmaya katılanlardan yüzde 28,5'i Süleyman Soylu’yu beğendiğini ifade ederken, yüzde 21,4'ü Hulisi Akar'ı, yüzde 14,3'ü Ömer Çelik'i, yüzde 10'u Fuat Oktay'ı, yüzde 9,6'sı Murat Kurum'u, yüzde 5,3'ü de Mustafa Şentop'u beğendiği yanıtını verdi.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum