İHH Şanlıurfa Şubesi: Doğu Türkistanlı kadınlara ses verin!;

İHH Şanlıurfa Şubesi: Doğu Türkistanlı kadınlara ses verin!

İHH Şanlıurfa Şubesi, başta Doğu Türkistan’da olmak üzere dünyadaki birçok bölgede kadınlara yapılan zorbalığın son bulmasını istedi....

ŞANLIURFA – İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Şubesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Şube binası önünde yapılan açıklamaya, Şanlıurfa Genç İHH Temsilcisi Fatma Polat, İHH üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı. Yardım derneğinin basın açıklaması Polat tarafından okundu.

Doğu – Batı fark etmeksizin her kadının öncelikle yaşama, giyinme, yeme-içme, inanç ve ibadetlerini özgürce ifa etmesi gayesiyle birleştikleri belirtilen açıklamada, Doğu Türkistan’da olduğu gibi kadınların savaşların en çok kaybeden cephesi olduğu kaydedildi.

Sadece Doğu Türkistan Hoten bölgesindeki bir kampta 15 bin kadının tutulduğu bilgisi verilen açıklama, şu şekilde sürdü:

“Çin’in Doğu Türkistanlılara etnik ve dini gerekçelerle yapmış olduğu bu sistematik ihlaller, uluslararası hukuka göre soykırım ve insanlığa karşı suçlar kategorisinde olan suçlardır. Çin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyesidir ve Birleşmiş Milletler bünyesindeki çok sayıda insan hakları sözleşmesine taraftır. BM ve BM üyesi tüm devletler Çin’in yapmış olduğu bu suçları durdurmakla sorumludur.

Biz buradan dünyanın tüm kadınlarına sesleniyoruz; dini, inancı, uyruğu ne olursa olsun dünyanın tüm kadınlarını Doğu Türkistanlı kadınlarla dayanışmaya davet ediyoruz. Bizim hakkımız sizin de hak alanınızdır. İhmal etmelerine izin vermeyin. Lütfen bize ses verin”.

BİHA

 

 

 

 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum