Tıp Fakültesinin bazı dallarda eğitim yetkisi kaldırıldı;

Tıp Fakültesinin bazı dallarda eğitim yetkisi kaldırıldı

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesinin göğüs cerrahisi, hematoloji, kalp ve damar cerrahisinin de aralarında bulunduğu son derece önemli dallardaki uzmanlık eğitim programları, eğitici yokluğu nedeniyle Tıpta Uzmanlık Kurulu tarafından kaldırıldı....

ŞANLIURFA - Harran Üniversitesi her geçen gün bir adım daha bilimden uzaklaşıyor. Tıp Fakültesinin yürüttüğü uzmanlık eğitim programlarının asgari eğitim standartlarına uygunluğu Tıpta Uzmanlık Kurulu’nun (TUK) 115. toplantısında değerlendirildi. Tıp ve Uzmanlık Eğitimi Dairesi de kurulun, eğitici yetersizliği nedeniyle fakültenin bazı dallarda uzmanlık eğitim programlarını askıya aldığını Harran Üniversitesi Rektörlüğü’ne bildirdi. Üniversitede zaten birçok yan dal da uzman kalmadığı için kapanmıştı. Uzmanlık eğitimi alması gereken tıp öğrencileri de uzman olmadığı için bu eğitimlerden mahrum kalmıştı.

EĞİTİM YETKİSİ KALDIRILDI

TUK tarafından, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesinin Göğüs Cerrahisi, Hematoloji Uzmanlık Eğitimi Programlarının asgari eğitici standartlarını karşılayamadığından eğitim yetkilerinin kaldırılmasına karar verildi. Ayrıca uzmanlık öğrencilerinin başka eğitim kurumlarına nakledilmesi kararı alındı. İlgili programlarda yer alan uzmanlık öğrencilerinin TUK tarafından nakil işlemlerinin yapılabilmesi için gerekli formları doldurarak Sağlık Bakanlığı’na iletmesi gerekiyor.

KRİTİK DALLARDA ASİSTAN EĞİTİMİ OLMAYACAK

Üniversitenin ayrıca Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Kalp ve Damar Cerrahisi, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlık Eğitimi Programları da asgari eğitici standardı yeterliğini sağlamadığından eğitim yetkisinin askıya alınmasına karar verildi.

Üniversiteye 24 Temmuz’a kadar eğitici standardını sağlaması için süre verilirken, bu süreç zarfında mevcut uzmanlık öğrencilerinin eğitimlerine devam etmelerinin uygun görülmesi durumunda, bu öğrenciler eğitimlerine kurumlarında devam edebilecek veya başka bir programa geçici olarak da görevlendirilmelerine imkan sunulacak. Eğitim yetkisi askıya alınan programlara başka programlardan nakil yapılmamasına da karar verildi.

BİHA



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum