YKS başvuruları yarın sona eriyor;

YKS başvuruları yarın sona eriyor

Yüz binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları yarın sona eriyor....

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları 7 Mart’ta sona eriyor.

Adaylar, başvurularını ÖSYM AİS mobil uygulamasından veya ÖSYM'nin (https://ais.osym.gov.tr) internet adresinden yapabilecek.

Sınav ücreti bu yıl arttırılmıştı. Her bir oturum için ücret 115 liraya yükseldi. Başvuru tarihlerini kaçıran adaylar için 16-17 Mart tarihleri arasında geç başvuru için süre verilecek. Ancak bu başvurularda adaylar yüzde 50 artırımlı olarak ödeme yapacak.

2021- TYT Puanı 200 ve üzeri olan ve bu puanını 2022-YKS'nin hiçbir oturumuna girmeden, 2022-YKS Merkezi Yerleştirmede veya Özel Yetenek Sınavıyla yerleştirmede kullanmak isteyen adaylar için 2022-YKS başvuru ücreti 30 lira olacak.

Temel Yeterlilik Testi (TYT) 18 Haziran'da yapılacak ve 165 dakika olacak. Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ise 19 Haziran'da yapılacak ve 180 dakika sürecek. Yabancı Dil Testi de (YDT) 19 Haziran yapılacak ve 120 dakika olacak. 

Üniversiteye giriş sınavının sonuçları 20 Temmuz'da ÖSYM AİS üzerinden adayların erişimine açılacak.

BİHA

 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum