TİP Urfa İl Başkanı Şansal: Sosyalizm tek çare;

TİP Urfa İl Başkanı Şansal: Sosyalizm tek çare

TİP Şanlıurfa İl Başkanı Şansal, toplumda en çok ezilmenin, sermayenin dışında bırakılmanın, hak kaybının ve gaspın ülkenin doğu ve güneydoğu bölgelerinde yapıldığını söyledi....

ŞANLIURFA - Türkiye İşçi Partisi (TİP) Şanlıurfa İl Başkanı Av. Halil İbrahim Şansal ve teşkilat üyeleri, özel bir mekanda basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu.

TİP İl Başkanı Şansal, Urfa’daki sorunların yanı sıra seçim ittifaklarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

BATIDA VARLAR, DOĞUDA YOKLAR”

Partinin Urfa’da teşkilatlanma amacını anlatan Şansal, "Türkiye İşçi Partisi Şanlıurfa İl Örgütü, bundan yaklaşık 2 yıl önce soğuk siyasetin Türkiye’nin batısına sıkıştırılamaz düşüncesiyle kuruldu. Biz bugüne kadar rastladık ki bütün sol yapılar kendilerini Türkiye’nin Batısında var etmek için hazırlık yapılıyorlar. Türkiye’nin Doğusu çoğunun umurunda bile değil.  En çok ezilme, en çok sermayenin dışında bırakılma, en çok hak kaybı ve gasp aslında bakılırsa bu topraklarda gerçekleşiyor” ifadesini kullandı.

 

 

“URFA’DA İŞÇİLERE NASIL BASKI YAPILDIĞINI GÖRÜYORUZ”

Urfa’da, Diyarbakır’da, Van’da, Batman’da ve daha birçok şehirde işçi kıyımının en alası yapıldığını söyleyen Şansal, “Tarım işçileri burada. Urfa’da yaşananların hepsine şahit oluyoruz. Tekstillerde işçilerin nasıl baskı yapıldığını görüyoruz. Bizler başta Organize Sanayi Bölgesi olmak üzere nerede bir işçi hakkını alamıyorsa biz onu tespit edip yanında olduk” diye konuştu.  

Şansal ayrıca Urfa’da kadının ‘köhne bir zihniyet’ tarafından toplum dışına itildiğini ileri sürerek, kadınların haklarını savunmak için de meydanlarda olduklarını dile getirdi.

 

“SOSYALİZM TEK ÇARE”

Urfa’da insanların ekonomik olarak sıkıntı yaşadığını ve bunun çıkış yolunun sosyalizm olduğu iddia eden Şansal, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Türkiye İşçi Partisi, Urfa’nın belediyelerinde yapılan yolsuzlukların haberleştirilmesi, hesabının sorulması için ülkenin gündemine getirilmesi için başta her adımı attık. Urfa’da da Türkiye’de de insanlar artık içine düştükleri bu ekonomik kriz, yağ alamadıkları, ekmek alamadıkları, un alamadıkları bu düzende, sosyalizmin tek çare olduğunu kavrıyor. Türkiye’nin bir çıkışa ihtiyacı var.”

 

“HDP İLE İTİFAK OLABİLİR”

Şansal, 2023 seçimleri yaklaşırken HDP ile ittifak yapabileceklerin değinerek, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Türkiye’nin bir üçüncü seçeneğe ihtiyacı var. Halkı için siyaset yapan, çalıyor ama çalışıyor olmasını normalleştirmemiş, hak yemeyen, kul hakkına girmeyen, cebini doldurmaya bakmayan, Şenyaşar ailesini için adalet isteyen, bunu yenileyen, bunu gündeme getiren, bunun hesabını soran, bağımsız mahkemelerle var olan bir üçünce seçeneğe ihtiyaç vardır. Bu seçenek ancak ezilen ve ötekileştirilen ve sermeyenin dışında bırakılan halkların iradenin ortaklaşmasıyla mümkün olabilir. Elbette bu ülkede Kürt sorunu var olduğuna göre, Kürtlerin kendine temsilci olarak HDP’yi göstermesiyle biz bu ittifakın HDP ile olacağını inanıyoruz”.

BİHA

 

 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum