Orantısız güç iddialarına Urfa Valiliği'nden açıklama;

Orantısız güç iddialarına Urfa Valiliği'nden açıklama

Eyyübiye'de polislerin plakasız motosiklet sürücüsüne orantısız güç kullandığı iddiaları üzerine açıklama yapan Şanlıurfa Valiliği'nce, 4 polisin de yaralandığını belirtilerek "Sürücünün tanıdıklarından oluşan yaklaşık 20 kişilik grup olaya müdahil olmuş,...

EYYÜBİYE- Olay, bugün Şanlıurfa'nın Eyyübiye İlçesi Sancaktar Mahallesi'nde yaşandı.

İddiaya göre, polis ekipleri plakası ve ehliyeti olmayan bir sürücüye "orantısız güç" kullandı. Sosyal medya da gündeme gelen iddialarda, şunlar kaydedildi: "Urfa Beykapısı Mahallesi; polisler bir motosiklet sürücüsünü plakası yok diye araçtan indirip kıyasıya dövüyorlar. Çevre halkının iddiasına göre hiçbir uyarı yok. İş burda bitmiyor ama. Bu orantısız güç karşısında tepki gösteren yurttaşı tehdit ediyorlar. Fakat bu da yetmiyor. Hepsi birden havaya ateş açıyorlar."


VALİLİK'TEN YAPILAN AÇIKLAMA

İddiaların ardından Şanlıurfa Valiliği'nde açıklama geldi.

Açıklamada sürücünün akrabaları ve tanıdıklarının olduğu kahvehane önünde yakalandığını ve 20 kişilik grubun polislere mukavemette bulunduğu belirtilerek "İlimiz Eyyübiye İlçesi Sancaktar Mahallesi'nde, 27.02.2022 tarihinde Yunus ekiplerinin "dur" ihtarına uymayan bir motosiklet sürücüsü, yaklaşık 2 km’lik takipten sonra akrabaları ve tanıdıklarının olduğu kahvehane önünde yakalanmıştır. 

Motosiklet sürücüsü U.D. görevlilerimizce gözaltına alındığı esnada kahvehanede bulunan sürücünün akrabaları ve tanıdıklarından oluşan yaklaşık 20 kişilik bir grup olaya müdahil olmuş ve görevlilerimize mukavemette bulunmuştur" denildi.

GÖZALTILAR VE ŞÜPHELİLER HAKKINDA...

4 kişinin gözaltına alındığı ve 4 polis memurunun da yakalandığı belirtilen açıklamada "Motosiklet sürücüsü ile birlikte 3 kişi daha gözaltına alınmıştır. Gözaltı işlemi yapılırken 4 polis memurumuz da yaralanmıştır. Şüphelilerin sorgulamalarında; motosiklet sürücüsünün 2 adet kasten yaralama suçundan kaydının olduğu, olaya müdahil olan 2 kişinin ise görevli memura mukavemet,   genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması (Ateşli Silah Kullanma), resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyan,  trafik güvenliğini tehlikeye sokma, kasten yaralama, tehdit ve şantaj suçlarından kayıtlarının olduğu tespit edilmiştir. 

Konu ile ilgili soruşturma devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan yaralı sürücünün de hastanede tedaviye alındığı ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum