İl Başkanı Çolak'tan kandil mesajı: Yeniden uyanışa vesile olsun;

İl Başkanı Çolak'tan kandil mesajı: Yeniden uyanışa vesile olsun

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Çolak, Miraç Kandili'nin gelecek adına umutla dolu yeniden bir uyanışa vesile olmasını diledi....

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Çolak, Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı. Tüm İslam aleminin Miraç Kandili’ni tebrik eden Çolak, miracın "Allah'a yükseliş ve arınma" olarak kabul edildiğini hatırlattı.

Hz. Muhammed’in Miraç gecesi, Allah'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldiğini anımsatan Çolak, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Beş vakit namaz miraç gecesinde farz kılındı, Allah'a şirk koşmayanların cennete gireceği müjdesi verildi ve Miraç gecesinde ‘Amenerrasulü’ diye başlayan Bakara Suresi'nin son iki ayeti indirildi. Miraç hadisesinde aklımıza Mescid-i Aksa, Mescid-i Aksa denildiği zaman aklımıza Kudüs’teki ilk kıblemiz gelir. Bu konuda İslam alemi olarak kalbimizde bir yaradır. Cenab-ı Allah'tan niyaz ederiz ki bu mübarek gece gelecek adına umutla dolu olduğumuz yeniden bir uyanışa vesile olur. İlk kıblemizin yeniden özgürlüğüne kavuştuğunu görmek bizlere nasip olur. Dini duyguların yoğunluk kazanacağı, merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruk noktaya ulaştığı bu günün hayırlara vesile olmasını dilerim.”

Mesajında bugünün kendileri için ayrı bir önemi daha bulunduğuna işaret eden Çolak, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatını hatırlattı. Çolak, şunları kaydetti:

“Bize Siyonizm'i, kukla ile değil kuklacı ile uğraşmayı,  iyilik için mücadele etmeyi, adalet için mücadele etmeyi,  herkesin refahı için çalışmayı, vazgeçmemeyi, haksız bir davada zirve olmaktansa, hak davada zerre olmayı tercih etmeyi öğreten ‘baharı başlatan çiçek’ Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın vefatının 11. yılı. Bu vesileyle kendisine Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, son nefesimize kadar milli görüş yolunda onun gibi mücadele etmeyi Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Memleketimizin, ülkemizin, milletimizin, ümmetin ve tüm insanlığın refaha kavuşmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Bu vesileyle Alem-i İslam’ın Miraç Kandil’ini tebrik ediyorum”.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum