Urfa Emek ve Demokrasi Platformu: “Ana Dil birleştirir, paylaşımı artırır”;

Urfa Emek ve Demokrasi Platformu: “Ana Dil birleştirir, paylaşımı artırır”

Urfa Emek ve Demokrasi Platformu, 21 Şubat Dünya Ana Dil Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı....

ŞANLIURFA –Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde bulunan Topçu Meydanı'nda yapılan açıklamaya;  Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, HDP Şanlıurfa İl Eşbaşkanları Ziya Çalışkan ile Çiğdem Karakeçili ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Açıklamada platform adına konuşan Eğitim-Sen Urfa Şube Eşbaşkanı Mahmut Binici, anadilin önemine değinerek, "Anadil birleştirir, paylaşımı artırır, sosyal içerme, yenilikçi düşünme ve hayal gücünün gelişimini sağlar. Hayal gücü ile somut gerçekliği buluşturur, özgüveni, özsaygıyı artırır. Empati kurma gücünde belirgin fark oluşturur. Kürtçe resmi dil olmalı. Baskılara, asimilasyon politikalarına son verilmesi lazım" ifadesi kullandı.

 

SÜRÜCÜ: “KÜRTÇE EĞİTİM DİLİ OLMALI”

 

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü ise, "En çok konuşulan dillerden biri olan Kürtçe tanınmıyor, resmi dil olarak görülmüyor. Kürtçe eğitim dili olmalı. Çocukların ana dilinde eğitim alması için mücadele içinde olacağız. Yasaklamalar ile Kürtçe’yi unutturmak istediler ancak Kürtler bütün baskılara karşı dillerini savundular ve korudular. Bütün diller serbest olmalı. Okullarda bütün kademelerde Kürtçe eğitim verilmeli bunun yasal olarak düzenlemesi yapılmamalı. Dilimiz kimliğimiz onurumuzdur" diye konuştu.

 

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum